BRITANSKA INVESTICIJA

Kod Velike Gorice se otvara najveća europska tvornica baklava

29.10.2014 u 13:26

Tvornica baklava

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

U četvrtak, 30. listopada 2014. u 14.15 sati, u Lukavcu, Donja Lomnica kod Velike Gorice svoja vrata na svečanoj proslavi otvara New Bakery, najveća europska tvornica baklava, stoji u priopćenju Veleposlanstva Velike Britanije. Doznajemo kako se radi o investiciji od pola milijuna eura a u pogonima će biti zaposleno 12 ljudi

New Bakery britanska je investicija u Hrvatskoj i primjer za to kako su strani ulagači prepoznali upravo Hrvatsku kao zemlju sigurnu i stabilnu za osnivanje ovako velike tvornice, za investiciju ovolika opsega, ističe se u priopćenju.

New Bakery najveća je europska tvornica baklava. Baklava je hrskavi slatki proizvod nježno ručno izrađen s finim korama, punjen različitim oraščićima, natopljen maslacem, a na kraju nježno zaslađen laganim sirupom. Baklava je poznata kao mediteranska poslastica, a popularnost u Europi joj svaki dan raste.

Kako se ističe u priopćenju, vizija osnivača jest biti liderom na tržištu. Svojim poslodavcima žele osigurati najbolje uvjete, imati izvrsne odnose s hrvatskim dobavljačima, razvijati korporativni identitet, a uza sve to vodeći računa o zajednici u kojoj djeluje.

Tvornica je smještena nadomak Zagreba, a proizvodna se linija prostire na 1.000 m2. Velika investicija omogućila je kupnju novog i modernog proizvodnog pogona, od početka do kraja. Novi pomno odabran tim, kao i certifikati BRC i IFS, temelj su za izvoz na europsko tržište. U bliskoj budućnosti New Bakery se nada pridonositi hrvatskom gospodarstvu kroz svoj izvoz, koji bi planirano bio 95 posto ukupne proizvodnje.

Svečano otvaranje tvornice New Bakery održat će se u četvrtak, 30. listopada 2014. u 14,15 sati, u Lukavcu (Tratinska 72), Donjoj Lomnici kod Velike Gorice, a na otvaranju se očekuju ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras te britanski veleposlanik u RH David Slinn.