ISPLATA ILI EKSPANZIJA?

Kerum traži 200 mil eura za svoje trgovine

Kerum car

Kerum car

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ante Cizmic

Ne uspije li dobiti 200 milijuna eura za svoj trgovački lanac, Kerum najavljuje otvaranje novih trgovina

Vrijednost trgovačkog lanca Kerum iznosi 200 milijuna eura, to je njegova cijena i ispod toga ne idemo - kazao je Željko Kerum za Slobodnu Dalmaciju, već pomalo iživciran različitim medijskim spekulacijama i nagađanjima o tome što će biti i u kojem će smjeru ići prodaja trgovačkog dijela tvrtke Kerum koja se posljednjih dana, zbog najave o prodaji, našla u središtu zbivanja.

- Ako ne postignemo definiranu cijenu od 200 milijuna eura, koja je tržišno korektna, već idućeg mjeseca okrećemo se u totalno drugom pravcu, pa bismo već u veljači krenuli u ekspanziju otvaranja novih trgovina - objasnio je Željko Kerum.

Nije, međutim, htio otkriti pojedinosti nove strategije razvoja njegova trgovačkog carstva. Prije će ipak prihvatiti opciju prodaje trgovačkog dijela tvrtke, kaže Kerum, s obzirom da se njegova sestra Nevenka Bečić i on okreću politici, ugostiteljstvu i konzultantskim uslugama.

- O nekim se detaljima o mojoj firmi - pojasnio je Kerum - krajnje pretenciozno pisalo u posljednje vrijeme. Rijetko se, ili nikako, međutim, spominje kako svoje radnike u dan plaćam na vrijeme, da sve svoje porezne obveze podmirujem na vrijeme i da sam apsolutno fer u plaćanju bankama.

- Žao mi je i da se moji radnici spominju na način kako se u medijima spominju, a ja vam garantiram da oni znaju kakav sam ja i da su na mojoj strani. Oni su zaštićeni i ništa im se loše neće dogoditi, čak ni eventualnom prodajom - veli Željko Kerum.

Napominje i kako u tvrtkama Koteks, Adriatic i Diokom zapošljava gotovo 500 radnika koji ne rade no redovito primaju plaću, a o tome nitko nikada nije rekao ni riječi, na kraju će Kerum.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi