RADIMIR ČAČIĆ:

'Katar je najpotentniji partner za LNG terminal'

12.11.2012 u 13:35

Bionic
Reading

'Očekujemo da ćemo do lipnja 2013. imati spremne studije i lokacijsku dozvolu za gradnju LNG terminala na Krku i biti spremni za ulaganja. Sada je vrijeme da definiramo tko će biti naš partner', komentirao je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić prilikom otvaranja hrvatskog veleposlanstva u Dohi

Čačić, koji je zajedno s predsjednikom Josipovićem i brojnom poslovnom delegacijom u 'lovu' na katarske milijarde, istaknuo je važnost projekta gradnje LNG terminala, o kojem se 'u Hrvatskoj govori već desetljećima, a nažalost se nije poduzimalo ništa'.

'Katar je vjerojatno naš najpotentniji i najrealniji partner. LNG je projekt od 600 milijuna eura i uz njega ide projekt gradnje termocentrale težak 500 milijuna eura. LNG je važan zato da se ne radi samo s Rusima, to će nam omogućiti nabavu plinova iz različitih pravaca', rekao je prvi potpredsjednik Vlade.

Prije puta čelnici hrvatskog Plinacra potpisali su s poljskim operatorom plinskog transportnog sustava deklaraciju o suradnji s planom da se povežu sagrađeni poljski LNG terminal i budući LNG terminal na Krku.