PITANJE SVIH PITANJA

Kako nabaviti karte i otputovati na tekmu s Portugalom?

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija spektakularno pobijedila Španjolsku i osigurala nastup u osmini finala europskog prvenstva, interes za odlazak na dvoboj s Portugalom nadmašio je očekivanja turističkih agencija

Cijene aranžmana kreće su u rasponu od 4.500 do 7.000 kuna, avioni se dobro pune, a agencije su se snašle, unatoč golemom interesu hrvatskih navijača.

U Lens se može preko putničke agencije Speranza koja ima ugovore s navijačkom organizacijom Uvijek vjerni, preko Ban Toursa, službene agencije HNS-a i preko agencija Uniline, Atlas i Kompas. Jedina poteškoća za navijače su ulaznice koje putničke agencije ne nude u sklopu aranžmana, no takva pravila je propisala UEFA i ona vrijede za cijelu Europu.

HNS je tijekom dana objavio da će se ulaznice moći kupiti putem službene internetske stranice Uefe: EURO2016.com.

Ulaznice će biti prodavane po sustavu 'tko prvi dođe, kupuje', sa navijačima se preporuča da se priključe na sustav od 13:45 sati kako bi osigurali što bolje startne pozicije.

'Linije su se užarile. Svaki navijač bi trebao zatražiti ulaznicu od HNS-a preko njihova e-maila ulaznice@hns-cff.hr. HNS bi morao osigurati ulaznice za svakog navijača. Ako ih nema HNS, ulaznice se mogu nabaviti na licu mjestu, a dio navijača koji prati reprezentaciju kupio je follow my team ulaznice koje vrijede za svaku utakmicu do finala. Iz iskustva znam da je svaki navijač kojeg smo mi prebacili do Francuske, nabavio ulaznicu i ušao na stadion', rekao je za tportal Tomislav Kero, direktor prodaje u turističkoj agenciji Kompas.

Dodaje da je interes za utakmicu s Portugalom jako velik i da su UEFA-ina pravila oko ulaznica i putničkih agencija otežala život navijačima. No opet, ponavlja: 'svatko koga smo doveli do Francuske, bio je na utakmici jer uvijek ima višak ulaznica za prodaju na licu mjesta'.

Direktor Ban Toursa, službene putničke agencije HNS-a, Pavle Marković kaže kako je interes ogroman. Već su popunili jedan avion s oko 200 putnika, a u planu im je još jedan.

'Vidjet ćemo hoćemo li uspjeti. Kratak je rok. Cijena našeg jednodnevnog VIP-aranžmana je 6.950 kuna sa svim pristojbama', rekao je za tportal Marković.

Pojedine putničke agencije, poput Speranzekupile su svoje ulaznice za utakmicu i sad ih nude navijačima.

'Agencija je sama kupila ulaznice preko službenih kanala. Navijači ne traže puno ulaznice jer su se većinom sami snašli. Za utakmicu s Portugalom ostalo nam je još desetak komada', rečeno nam je u Speranzi čiji osnovni aranžman stoji 4.500 kuna, a kad je uključena ulaznica, tad je cijena 5.000 kuna.