savjeti za zainteresirane

Kakav je odaziv građana za subvencionirane kredite i kako doći do APN kredita?

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Uskoro počinje novi val subvencioniranja kredita, u razgovoru s Remax Centrom nekretnina otkrivamo što trebate pripremiti i napraviti

Uslijedila je objava za sufinanciranje stambenih kredita, u kojoj stoji da će zaprimanje prijava, koje banke u ime svoje klijenata predaju u APN, započeti 28. rujna

Do tada treba pronaći nekretninu koja zadovoljava propisane uvjete, kredit treba biti odobren te sva dokumentacija spremna. Zahtjev za subvencioniranje stambenog kredita sa zahtjevom za stambeni kredit podnosi se u kreditnu instituciju u kojoj se podiže stambeni kredit, pozivamo sve zainteresirane da nam se na vrijeme obrate kako bi im mogli pomoći kroz cjelokupni proces, ističe voditelj riječkog ureda Remax Centra nekretnina Ivan Glavak.

Nadalje pojašnjava koje uvjete je potrebno zadovoljiti. Važno je imati prebivalište na području Republike Hrvatske, ne stariji od 45 godina koji, odnosno čiji bračni ili izvanbračni drug, životni partner ili neformalni životni partner u vlasništvu nema stan, odnosno kuću koji su u takvom stanju uporabljivosti da postoje osnovni higijensko-tehnički uvjeti za život ili koji u vlasništvu ima samo jedan stan ili kuću koji su u takvom stanju uporabljivosti da postoje osnovni higijensko-tehnički uvjeti za život, a koju prodaje. Namjena kredita može biti kupnja stana ili gradnja kuće čija cijena s porezom na dodanu vrijednost po m² neto korisne površine stana ili kuće nije veća od 1500 eura u kunskoj protuvrijednosti prema srednjem tečaju Hrvatske narodne banke.

„Može se primijetiti da u Zagrebu postoji velik odaziv građana koji se odlučuje za ovakav oblik financiranja te je čak broj upita veći nego na proljeće. Najviše se traže nekretnine do 130.000 eura te nam je izrazito popularan zapadni dio grada i naravno novogradnje,“ naglašava Krunoslava Kauzlarić voditeljica zagrebačkog ureda Remax Centra nekretnina.

Građani koji nisu uspjeli iskoristiti poziv u travnju u velikom broju su nam se javili tijekom rujna, jednako tako primjećujemo da nam se obraća sve veći broj ljudi koji su prepoznali urede Remax Centra nekretnina kao mjesta na kojima mogu dobiti sve upute i vodstvo kroz proces sufinanciranja kredita, nadodaje Stjepan Krolo voditelj prodajnog tima Remax Centra nekretnina.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Ono što treba imati na umu da rok otplate kredita ne smije biti kraći od 15 godina, a subvencioniranje kredita odobrava se za kredit čiji iznos ne prelazi 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti prema srednjem tečaju Hrvatske narodne banke na dan isplate kredita.

Prisjetimo se, prijave u 2020. godini bile su od 30. ožujka do 30. travnja, kada je zaprimljen 3681 zahtjev. Odobreno je 3573 zahtjeva, za 76 je zatražena dopuna, a 15 je odbijeno, dok je 17 podnositelja odustalo. Ovakve brojke svakako ukazuju da se sve veći broj mladih obitelji odlučuje za ovakav oblik financiranja. Za sve one koji još uvijek traže svoju nekretninu, preporučamo da pogledaju ponudu stanova i kuća na remax-centarnekretnina.com te na vrijeme pripreme svu dokumentaciju kako ne bi propustili izgleda zadnji rok APN kredita.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!