SJEDNICA NADZORNOG ODBORA

Jurčić smjenjuje pritvorenu upravu Podravke

18.11.2009 u 10:55

Bionic
Reading

Ljubo Jurčić će danas će formalno zasjesti na mjesto predsjednika nadzornog odbora Podravke. Prvi prijedlog koji će uputiti nadzornom odboru bit će smjena pritvorenih članova uprave Podravke

Za danas u 13 sati zakazana je sjednica nadzornog odbora Podravke na kojoj će se izabrati novi predsjednik i donijeti odluka o daljnjem pravnom statusu predsjednika i članova uprave Podravke koji se nalaze u pritvoru.

Očekuje se da će nadzorni odbor prihvatiti prijedlog premijerke Jadranke Kosor i jednoglasno izabrati Ljubu Jurčića za novog predsjednika. Jurčić će preuzeti mjesto koje je upražnjeno još od sredine rujna, kada je ostavku na to mjesto podnio Darko Marinac, jedan od ključnih osumnjičenika u aferi Spice.

Ljubo Jurčić potvrdio je za tportal da će na današnjoj sjednici predložiti smjenu predsjednika uprave Zdravka Šestaka i članova uprave Josipa Pavlovića i Saše Romca koji se nalaze u pritvoru, zbog spriječenosti u obavljanju dužnosti.

Trojica osumnjičenih članova uprave već su gotovo mjesec dana u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ometanja istrage utjecajem na svjedoke i sprečavanja utvrđivanja tijeka novca te opasnosti da na slobodi nastave s istim ili istovrsnim kaznenim djelima.

Prema neslužbenim izvorima iz Podravke, smjena uprave neće proći tako glatko. Navodno će članovi nadzornog odbora bliski Damiru Polančecu pokušati osporiti razlog za smjenu jer bi se pritvoreni članovi uprave do kraja tjedna mogli naći na slobodi, ako im sudac istrage ukine pritvor. Sporne su i milijunske otpremnine na koje članovi uprave imaju pravo u slučaju smjene.

Na upit tportala o novim ljudima u upravi, Ljubo Jurčić rekao je da oni neće biti izabrani prije skupštine dioničara, koja se neće održati prije siječnja iduće godine.