TRŽIŠTE KAPITALA

Jamnica jedini milijunaš na Zagrebačkoj burzi

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u utorak je stagniralo uz minimalne promjene dioničkih indeksa

Indeks CROBEX je ostao gotovo neizmijenjen na 1752,22 boda, dok je uži indeks CROBEX10 ojačao blagih 0,13 posto. Sektorski su najviše profitirali indeksi transportnog i građevinskog sektora koji su porasli 1,2 posto i 0,9 posto, dok su ostali sektorski indeksi zabilježili skromnija kretanja.

Likvidnost je oslabila, na svega 5,6 milijuna kuna u redovnom prometu, što je najmanje od sredine svibnja. Tek je jedan milijunaš bio u trgovanju, a to je dionica Jamnice koja je na prometu od 1,1 milijun kuna zabilježila porast cijene od 2,15 posto. Nešto veći promet je uknjižila i povlaštena dionica Adrisa, koja je na 845 tisuća kuna prometa stagnirala na 380 kuna. Dionica Hrvatskog Telekoma je na 482 tisuće kuna prometa kliznula 0,4 posto u crveni teritorij.

Titula gubitnika dana ide dionici Đuro Đaković holdinga koja je potonula 5,4 posto, međutim na ipak nešto skromnijoj likvidnosti od oko 70 tisuća kuna. Znatniji pad od 2,4 posto zabilježila je dionica Atlantske plovidbe, nakon medijskih špekulacija o istrazi kompanije zbog gospodarskog kriminala u postupku privatizacije. Dionica je tijekom dana bila i dublje u crvenom, ali je priopćenje kompanije koje demantira takve napise donijelo stanovito olakšanje investitorima.

Na strani dobitnika, prvo ime je dionica Maistre koja je skočila 8,5 posto, međutim na prometu od svega 34 tisuće kuna. Valja izdvojiti i porast cijena u dionicama RIZ odašiljača koje su ojačale 4,1 posto, a rast cijene od 1,8 posto je zabilježen u dionicama Končar distributivnih i specijalnih transformatora te Lux ulaganja.

Dobitnik dana Maistra +8,49% 243,00
Gubitnik dana Đuro Đaković Holding -5,38% 25,50
Crobex -0,00% 1.752,22

Detaljnije o trgovanju na tržištima kapitala možete pročitati OVDJE.