jačanje flote

Jadranski pomorski servis pojačava flotu s tri nova tegljača vrijedna 20 milijuna eura

15.03.2024 u 14:53

Bionic
Reading

'Moretto' i 'Gea', dva novoizgrađena tegljača Jadranskog pomorskog servisa (JPS) danas su u Rijeci predstavljena na Gatu Karoline riječke te je najavljen dolazak još jedne novogradnje u trećem kvartalu 2024. godine. Ulaganje u tegljačku flotu JPS-a tako u ovoj godini iznosi više od 20 milijuna eura, slijedom čega će se otvoriti i 18 novih radnih mjesta

Stanovnici Rijeke imali su priliku posjetiti oba tegljača, a uzvanicima su se na svečanosti predstavljanja novogradnji obratili potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Oleg Butković, gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović, zamjenik župana Primorsko Goranske županije Petar Mamula, ravnatelj Lučke Uprave Rijeka, Denis Vukorepa, izvršni menadžer JPS-a Nedjeljko Kapetanović i Paolo Visco, direktor JPS-a i član Uprave Scafi grupe. Uz prisustvo još 200-tinjak gostiju tegljači impresivnih karakteristika „Moretto“ i „Gea“ su svečano kršteni. S 12 brodova u floti Jadranski pomorski servis postaje vodeća tegljačka flota na sjevernom Jadranu jer po snazi tegljača prelazi flote luka Kopar i Trst, rečeno je na današnjem predstavljanju.

'Ulaganje u tri novoizgrađena tegljača u samo jednoj godini nastavak je strateškog ulaganja SCAFI grupe u Jadranski pomorski servis, koje u posljednjih osam godina iznosi ukupno 50 milijuna eura. Kontinuiranim ulaganjima u ljude i flotu JPS je dosegnuo standarde usporedive s vodećim svjetskim tegljačkim kompanijama te pridonio jačanju hrvatskog pomorskog sektora, na što smo u Scafiju posebno ponosni', istaknuo je Paolo Visco, direktor Jadranskog pomorskog servisa i član uprave Scafi grupe.

'Okrupnjavanjem flote JPS-a s tri nova broda, osim što dodatno razvijamo tegljački kapacitet riječke luke i sjevernog Jadrana, otvaramo za pomorce 18 novih radnih mjesta. Jadranski pomorski servis i Scafi grupa kao vlasnik važan su investitor i poslodavac na području Rijeke i Primorsko-goranske županije. Širenjem tegljačkih kapaciteta i rastom poslovanja podržavamo i potičemo daljnji rast riječkog prometnog pravca. U svojem poslovanju vodimo posebnu brigu o razvoju i zadržavanju zaposlenika te ostajemo prvi odabir vrsnih pomoraca koji se vraćaju iz stranih brodarskih kompanija. Pojačanjem flote čak trima novogradnjama dodatno potvrđujemo lidersku poziciju u pomorskom prometu na sjevernom Jadranu', izjavio je Nedjeljko Kapetanović, izvršni menadžer JPS-a.

'Dolazak dvaju novih brodova nastavak je pozitivnih priča u Rijeci, a uspjeh tih priča usko je vezan uz transformaciju Rijeke. JPS i drugi koncesionari dugogodišnji su i kvalitetan partner Luke Rijeka, i važan kontakt u funkcioniranju Luka Rijeka i Zadar, naftnih terminala Omišalj i Bakar, terminala u Plominu i Raši te LNG terminala u Omišlju. Kad imate takvog partnera koji je stručan i pouzdan, koji kontinuirano ulaže u svoje poslovanje, onda imate sve preduvjete da budete najbolji', rekao je Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

'Ono što je JPS danas ovdje predstavio izrazito je vrijedno, dva nova tegljača i jedan u najavi, pripremaju Rijeku za buduće projekte infrastrukturnog razvoja riječkog lučkog pravca, koji će pozicionirati Rijeku kao vodeću luku u regiji. Poslovanje JPS-a seže i dalje od Rijeke, dio su međunarodne kompanije sa sjedištem u Napulju, zahvaljujem se Scafi grupi što su prepoznali Rijeku i uložili 50 milijuna eura u riječki prometni pravac i time pomogli da realiziramo viziju o budućnosti grada Rijeke kao vodeće luke', rekao je gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović.

'Iznimno nas veseli što se ulažu značajni napori i sredstva u daljnji razvoj poslovanja te modernizaciju i proširenje flote. Povrh svega, zapošljavanje domaćih stručnih kadrova, ali i suradnja s brojnim domaćim kooperantima od samoga početka kontinuirano pokazuje ozbiljnost i namjeru JPS-a da pruži punu podršku našim pomorskim potrebama uz najviše profesionalne standarde', izjavio je Petar Mamula, zamjenik Župana Primorsko-goranske županije.

'JPS ima bogato iskustvo u lučkim koncesijama, već 30 godina rade izrazito važan posao podrške pomorskom prometu Riječke Luke. U moja dva mandata u Lučkoj Upravi uvidio sam da su odgovorni, profesionalni i konkurentni partneri. Ovom se investicijom pripremaju za budućnost, i u tome im želim najveći uspjeh', rekao je ravnatelj Lučke Uprave Rijeka, Denis Vukorepa

Jadranski pomorski servis jedna je od vodećih tvrtki u pomorskom prometu regije te jedan od najvećih investitora u riječkom pomorskom akvatoriju, koja godišnje ostvaruje 13 milijuna eura prihoda i zapošljava više od 90 zaposlenika. JPS već više od 30 godina na području sjevernog i srednjeg Jadrana obavlja poslove tegljenja, ali i spašavanja i ekološke zaštite mora.

Snažna flota modernih tegljača JPS-a pruža usluge brodovima u lukama Rijeka i Zadar, na naftnom terminalu Omišalj i Bakar, terminalima u Plominu i Raši te na novom LNG terminalu Omišalj-Njivice na otoku Krku.