SVI U ČUDU

Iznajmljivači u panici: 'I dalje ne možemo do novca, valjda nećemo morati na sud!'

03.10.2023 u 07:35

Bionic
Reading

Baš kao i u ostatku Europe, najveća platforma za posredovanje u najmu smještaja Booking.com kasni s isplatama domaćim iznajmljivačima koji se proteklih dana nervozno obraćaju Hrvatskoj udruzi obiteljskog smještaja. Neki čekaju novac još od lipnja, potvrdila je za Jutarnji list predsjednica Udruge Barbara Marković

Prema informacijama koje je dosad prikupila, riječ je o najmanje dvije tisuće iznajmljivača, među kojima neki još nisu dobili ništa od najma za ovu sezonu, a nekima Booking.com duguje samo dio novca. Udruga svakodnevno zaprima najmanje dvadesetak poziva uznemirenih iznajmljivača.

'Svjesni smo problema i već smo pisali njihovim predstavnicima u Hrvatskoj kako bismo pokušali riješiti ovaj problem te zasad dobro komuniciramo. Nekima Booking duguje 30 tisuća eura, što nije malen novac. Nije nam jasno kako si jedna tako velika, renomirana tvrtka može takvo nešto dopustiti', rekla je Marković za Jutarnji list.

  • +22
Turisti u Nacionalnom parku Krka Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

'Neki naši članovi nisu zadovoljni i razmišljaju o traženju pravne pomoći. Zasad ne razmišljamo o tužbama jer smo uspjeli uspostaviti komunikaciju i nadamo se da ćemo sve uspjeti riješiti na normalan način. Nažalost, riječ je o toliko jakoj kompaniji da većina iznajmljivača zapravo i nema izbora', ustvrdila je Marković.