tehnički problemi

Booking kasni s isplatama iznajmljivačima, jednom duguje čak 30.000 eura

14.09.2023 u 08:13

Bionic
Reading

Privatni iznajmljivači koji rade s platformom Booking.com žale se da neki od njih i po tri mjeseca čekaju da im se prebaci novac za smještaj, piše Novi list

Barbara Marković, predsjednica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja (HUOS), izjavila je da svakodnevno ima po desetak poziva iznajmljivača koji još uvijek čekaju na isplatu svojih potraživanja od Booking.coma. Udruga je od platforme tražila službeno očitovanje.

'Tražili smo službeno očitovanje, koje smo i dobili. Oni su u lipnju upozorili klijente da će imati tehničkih problema oko reparacije sustava, da će doći do kašnjenja uplata te da se ispričavaju i rješavaju problem.

Međutim te isplate i dalje kasne. Taman sam razgovarala s jednim iznajmljivačem kojem duguju čak 30.000 eura. Mislim da je on po visini potraživanja, od ljudi koji su nam se javljali, prvi.

Do sada smo govorili o dugovanjima prema iznajmljivačima od nekih 4500 do desetak tisuća eura. Znači, ništa im nije isplaćeno tijekom čitave glavne sezone', ukazala je predsjednica HUOS-a za Novi list.

Iz Booking.coma su poručili kako im je žao zbog kašnjenja isplata.

'Iako smo na vrijeme obavijestili partnere o planiranom ažuriranju sustava naplate i u vezi s tim očekivanom kašnjenju isplata, nažalost dio njih je ipak bio zahvaćen daljnjim kašnjenjem zbog tehničkih poteškoća u sustavu.

Na otklanjanju istih intenzivno radimo i očekujemo da će biti riješene u najkraćem mogućem roku', odgovorili su iz Booking.coma, piše Novi list.