SPORNA LOKACIJSKA DOZVOLA

Izgradnja Ikee nije stala, unatoč pravnoj zbrci

02.10.2012 u 15:20

Bionic
Reading

Nakon što su mnoge redakcije putem anonimnog maila dobile presudu Upravnog suda o ukidanju lokacijske dozvole za silazni čvor Rugvica, iz Ikee objašnjavaju da je dozvola za prometno čvorište još uvijek na snazi

Putem anonimnog maila medijima je odaslano rješenje Upravnog suda za ukidanje lokacijske dozvole u Rugvici – Ikee iz 19. srpnja, uz poruku kako je netočno da Ikea neometano nastavlja s premještanjem naplatnih kućica kod Ivanje Reke i radovima na pristupnoj cesti, s obzirom da je ukinuta lokacijska dozvola za silazak s autoceste.

Naime, nakon što je izdana lokacijska za čvorište, vlasnica dijela zemlje na kojoj se planira trasa tražila je obnovu postupka jer se nije stigla odazvati zbog zdravstvenih razloga na poziv za javni uvid. Ministarstvo je odbilo njezin zahtjev, pa se ona žalila sudu i Upravni je sud presudio u njenu korist.

No glasnogovornik Ikee Igor Štefanac demantira da je time ukinuta dozvola za prometno čvorište, koje je neophodno izgraditi kako bi se posjetitelji mogli dovesti u robnu kuću, pojašnjavajući gdje je nastala zbrka:

'Dozvola za čvorište nije ukinuta. Upravni sud je poništio rješenje Ministarstva kojim se odbacuje zahtjev tužiteljice za obnovu postupka izdavanja lokacijske dozvole, a ne rješenje kojim se izdaje lokacijska dozvola. Lokacijska dozvola je i dalje na snazi. Trenutačno pripremamo sve administrativne zahtjeve za podnošenje zahtjeva za ishođenje građevinske dozvole.'

Štefanac ističe da su investitor u čvorište Hrvatske autoceste, a Ikea sufinancijer te da nisu bili stranka u tom postupku.

'Na nas ovaj postupak nema nikakvog utjecaja. Jedan od uvjeta za ishođenje građevinske dozvole za gradnju Ikea robne kuće je početak radova na pristupnoj cesti. Mi smo s tim radovima već započeli još krajem kolovoza. Riječ je o tzv. južnoj cesti. Trenutačno pripremamo sve administrativne zahtjeve za podnošenje zahtjeva za ishođenje građevinske dozvole', izjavio je Štefanac.

Gradnja robne kuće trebala bi započeti u studenome, a Ikea se nada da će svoju robnu kuću u Rugvici otvoriti krajem 2013. godine.