POD CAPPELLIJEVOM PALICOM

Izabrani šefovi predstavništava Hrvatske turističke zajednice u inozemstvu

26.09.2017 u 14:51

Bionic
Reading

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice usvojilo je na današnjoj sjednici prijedloge odluka o imenovanju direktora predstavništava HTZ-a u Italiji, Francuskoj, Poljskoj, Beneluxu, Rusiji, SAD-u i Njemačkoj – gdje je natječaj obuhvaćao i mjesto voditelja ispostave. Odlučeno je i da će se ponoviti dio natječaja koji se odnosi na predstavništva u Mađarskoj i Slovačkoj, priopćio je HTZ

Na nove mandate jednoglasno su imenovani sljedeći direktori predstavništva: Nera Miličić za Njemačku (voditeljica ispostave u Münchenu), Viviana Vukelić za Italiju (pokriva i tržište Španjolske), Agnieszka Anna Puszczewicz za Poljsku, Romeo Draghicchio za Njemačku (reizbor), Danijela Mihalić Đurica za Francusku (reizbor), Ivan Novak za Benelux (reizbor), Ina Rodin za SAD (pokriva i tržište Kanade - reizbor), te Rajko Ružička za Rusiju (pokriva i Ukrajinu te druga tržišta regije - reizbor).

Sjednicu je vodio ministar turizma Gari Cappelli, uz prisustvo direktora Glavnog ureda HTZ-a Kristjana Staničića.

'Hrvatska je danas jedna od najtraženijih turističkih destinacija, a kako bi nastavili jačati našu prepoznatljivost i prisutnost na nekim od najvećih emitivnih tržišta, moramo se kontinuirano unapređivati te pratiti trendove i primjenjivati inovativne načine promocije. Vjerujem kako će izabrani direktori svojim znanjem, iskustvom te entuzijazmom koju su pokazali napraviti pozitivan iskorak i potvrditi Hrvatsku kao jednu od najpopularnijih turističkih destinacija“, istaknuo je ministar Cappelli te nadodao kako od direktora predstavništva očekuje proaktivan pristup u privlačenju novih tržišnih segmenata te predstavljanju ponuda koje će Hrvatsku dodatno pozicionirati kao cjelogodišnju destinaciju. 

Kristjan Staničić naglasio je kako od svih direktora očekuje snažan doprinos u ostvarenju strateških ciljeva hrvatskog turizma.

  • +9
Turisti u potrazi za hladovinom i odmorom Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic / CROPIX

'Vjerujem kako smo putem ovog natječaja došli do najboljih kandidata koji će svojim radom dati snažan i pozitivan doprinos budućim kretanjima hrvatskog turizma. Očekujem nove, inovativne i zanimljive prijedloge iz kojih će biti jasno vidljive buduće aktivnosti predstavništva. Inzistirat ću na visokom stupnju profesionalnosti te timskom radu jer je kvalitetna mreža predstavništva izrazito bitan faktor u promociji Hrvatske', zaključio je direktor Staničić.

Glede sa sjedištem u Bratislavi, prema riječima Barbare Mesić, predsjednice Povjerenstva za evaluaciju kandidatura pristiglih u okviru ovog natječaja, Turističkom vijeću je predloženo ponovno raspisivanje natječaja za ista, zajedno s natječajem za rukovodeća radna mjesta u predstavništvima predviđena za objavu tijekom prve polovice 2018. godine. Navedeno je predloženo s ciljem prikupljanja većeg broja natječajnih prijava kandidata s adekvatnim kompetencijama za predstavljanje Hrvatske turističke zajednice na predmetnim tržištima.

  • +7
Turistička ponuda Dubrovnika Izvor: Promo fotografije / Autor: Dhar media

Članovi vijeća usvojili su i prijedloge odluka o osnivanju Povjerenstva za Udruženo oglašavanje u 2018. godini te Povjerenstva za strateške projekte u 2018. godini.