DALJNJE ŠIRENJE

Iskonu lani porasli prihodi za 10,7 posto

24.02.2015 u 09:05

Bionic
Reading

Tvrtka Iskon Internet iz sastava grupe Hrvatski telekom (HT) prošlu je godinu završila s rastom prihoda od 10,7 posto u odnosu na godinu prije, u visini od 371 milijun kuna, a ove godine očekuje nastavak trenda rasta te najavljuje ulazak s vlastitom infrastrukturom u 20-ak novih hrvatskih gradova, doznaje se iz te tvrtke

Iz te tvrtke kažu i da su prošle godine najviše rasli na području usluge širokopojasnog pristupa internetu, a rast su ostvarili i u IPTV segmentu (televizija na internet platformi).

Zabilježili su i porast broja korisnika te su po, njihovim riječima, vodeći alternativni operator po ukupnom broju korisnika (rezidencijalni/privatni i poslovni korisnici) što će nastojati zadržati i u ovoj godini.

'Iskon je još uvijek u fazi akvizicije tj. nastavit će rasti u 'core' dijelu usluge te se upravo zato intenzivno ulaže u razvoj servisa i usluga, prvenstveno u brzinu pristupa', ističe predsjednik Uprave Iskona Saša Kramar, dodajući da ove godine nove prihodovne mogućnosti i u tzv. near-core uslugama kojima je fiksna i stabilna internet veza prvi preduvjet funkcioniranja.

S te strane veliku pažnju posvećuju redefiniranju televizijskih paketa sukladno korisničkim potrebama, a do kraja ovog ožujka planiraju i povećanje brzina pristupa internetu kako bi zadovoljili sve veće korisničke zahtjeve zbog sve veće popularnosti raznih online servisa.