UTRKA MILIJARDERA

Indijski industrijalac nezadrživo hita prema tronu najbogatije osobe: Pretekao je Bezosa, a na putu mu stoji samo još jedan milijarder

19.09.2022 u 21:22

Bionic
Reading

Jeff Bezos, osnivač i bivši izvršni direktor Amazona, od petka više ne nosi titulu druge najbogatije osobe na svijetu. Pretekao ga je Gautam Adani, indijski industrijalac prisutan u sektorima energetike i prijevoza

U veljači je Adani, osnivač i predsjednik Adani grupe, postao najbogatija osoba u Aziji, nadmašivši kolegu, indijskog biznismena Mukesha Ambanija.

Adani se pridružio klubu centimilijardera kada je njegovo bogatstvo dosegnulo 122 milijarde dolara u travnju, prestigavši Warrena Buffetta i Larryja Pagea.

Posljednjih mjeseci Adani je pretekao i Billa Gatesa te Bernarda Arnaulta na popisu milijardera, a sada i Jeffa Bezosa.

Prema izračunu Bloomberga, Adani grupa, koja se sastoji od sedam dioničkih društva izlistanih na burzi, uključujući Adani Green Energy Ltd i Adani Total Gas Ltd, vrijedi 258,44 milijarde dolara. Adani posjeduje i najveću trgovačku luku u Indiji te ima većinski udio u zračnoj luci Mumbai.

Gautam Adani Izvor: EPA / Autor: DIVYAKANT SOLANKI

Dok je njegovo bogatstvo proteklih mjeseci raslo, Bezos je uslijed pada vrijednosti tehnoloških dionica u ovoj godini izgubio 45 milijardi dolara svog bogatstva.

Ispred Adanija sada je samo Elon Musk, a on prema Bloombergovu indeksu milijardera vrijedi 264 milijarde dolara.

  • +4
Elon Musk Izvor: EPA / Autor: ALEXANDER BECHER