TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi zaključili na suprotnim stranama, likvidnost porasla na krilima blok trgovanja

Bionic
Reading

Nakon četiri uzastopna dana rasta, domaće tržište kapitala je u srijedu svjedočilo mješovitim izvedbama dioničkih indeksa, dok je ukupan dionički promet ojačao zahvaljujući blok trgovanju.Indeks CROBEX je s blagim rastom od 0,04 posto uknjižio svoj peti uzastopni dan rasta, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 zabilježio pad od 0,04 posto. Od sektorskih indeksa, dobitnike je predvodio indeks sektora industrije, s rastom od 1,6 posto, dok je najviše izgubio indeks građevinskog sektora, koji je potonuo 2,6 posto.

U redovnom trgovanju je ostvareno tek nešto više od 5 milijuna kuna prometa, a ukupnu likvidnost je podiglo blok trgovanje, pri čemu je dionicom FTB Turizma protrgovano oko 21,5 milijuna kuna, dok je dionica Zagrebačke banke ostvarila 2,9 milijuna kuna u blok trgovanju.U redovnom trgovanju, najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 1,5 milijuna kuna zaključile nepromijenjeno na 154,50 kuna. Milijunski promet su ostvarile još povlaštene dionice Adrisa, koje su ojačale 0,9 posto na prometu od 1,5 milijuna kuna.

Titula dobitnika dana je pripala dionici Dukata, čija je cijena uzletjela 5,7 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice Plave lagune i Zagrebačke banke, koje su ojačale redom 1,8 posto i 1,6 posto.Na strani gubitnika, dionice Turisthotela su izgubile 2 posto na vrijednosti, dionice Podravke su oslabile 1,7 posto, dok su dionice Liburnia Riviera Hotela kliznule 1,5 posto.

Dobitnik dana Dukat +5,71% 370,00

Gubitnik dana Turisthotel -2,03% 2.900,00

CROBEX +0,04% 1.838,74

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.