TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi zaključili na suprotnim stranama, likvidnost ojačala na krilima blok trgovanja

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u četvrtak je zaključilo s mješovitim izvedbama dioničkih indeksa, dok je likvidnost ojačala zahvaljujući blok trgovanju.

Indeks CROBEX se vratio u zeleni teritorij s blagim rastom od 0,1 posto, pri čemu je zaključio na 1.813,34 bodova, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 oslabio 0,1 posto. Sektorski gledano, najviše je profitirao indeks sektora industrije, koji je porastao 2,1 posto, dok su u crvenom zaključili indeksi transportnog i turističkog sektora, s padovima od 1,3 posto i 0,6 posto.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Dionički promet je iznosio oko 9 milijuna kuna, od čega je 2,3 milijuna kuna protrgovano u blok trgovanju povlaštenom dionicom Adrisa. U redovnom trgovanju, najviše se trgovalo dionicama Atlantic Grupe, koje su na prometu od 2,6 milijuna kuna ojačale 0,9 posto. Aktivne su bile i dionice Hrvatskog Telekoma, s prometom od 1,3 milijuna kuna te rastom cijene od 0,3 posto.

Titulu dobitnika dana je ipak pokupila dionica Ericsson Nikola Tesle, čija je cijena porasla 3,08 posto, a dobre izvedbe su imale i dionice Podravka, s rastom od 0,3 posto.

Na strani gubitnika, dionice Excelsa nekretnina su potonule 5,5 posto nakon što je kompanija objavila da joj je Carinska uprava zabranila prijevoz putnika žičarom Dubrovnik-brdo Srđ zbog nesklopljenog ugovora o koncesiji. Loš dan su imale i dionice Hotela Maestral i Atlantske plovidbe, koje su oslabile redom 4,3 posto i 2,5 posto.

Dobitnik dana  Ericsson Nikola Tesla  +3,79% 1.095,00

Gubitnik dana  Excelsa nekretnine  -5,45%  156,00

CROBEX  +0,08% 1.813,34

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.