Zagrebačka burza

Indeksi u zelenome, likvidnost oslabila

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Brala/PIXSELL

Pozitivno ozračje na Zagrebačkoj burzi nastavilo se i danas pa su tako svi glavni dionički indeksi završili s pozitivnim predznacima

CROBEX je pri tome blago ojačao 0,1 posto na 2044 boda, dok je njegova šira inačica CROBEX plus napredovala 0,3 posto. Među sektorskim indeksima najbolju izvedbu imao je indeks građevinskog sektora s rastom od 1,2 posto, dok je s druge strane indeks transportnog sektora jedini završio u crvenome s minusom od 1,1 posto.

U izostanku blok transakcija, promet je bio niži u odnosu na prethodni dan, te je iznosio nešto manje od 10 milijuna kuna. Najviše se trgovalo dionicom SPAN-a čija je cijena ostala nepromijenjena, uz promet od 2,5 milijuna kuna. Pratila ju je dionica Atlantic Grupe s 2,1 milijun kuna prometa, te s padom cijene od 0,6 posto.

Titulu dobitnika dana odnijela je dionica Varteksa sa skokom od 5,3 posto. Dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Medike s rastom od 4,6 posto, Hrvatske Poštanske Banke s plusom od 3,5 posto te instituta IGH s rastom od 3 posto. Loš dan su imale dionice Modre Špilje s padom od 16,2 posto, zatim Jadroplova i Tankerske Next Generation s padovima od 4,4 odnosno 3,3 posto.

Dobitnik dana: Varteks  +5,33%  7,90

Gubitnik dana: Modra Špilja -16,20%  7,50

CROBEX +0,10% 2.044,01

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!