TRŽIŠTE KAPITALA

Zagrebačka burza: Indeksi u zelenome, dionica Koke uzletjela 10 posto

Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Jurinec/PIXSELL

Tjedan na Zagrebačkoj burzi započeo je u pozitivnom ozračju te su svi glavni burzovni indeksi završili u zelenome. CROBEX je ojačao 0,4 posto dosegnuvši 2042 boda, svoju najvišu razinu od siječnja prethodne godine. Širi tržišni indeks CROBEXplus je imao nešto jači rast od 1,3 posto, dok je uža inačica CROBEX10 imala blagi rast 0,04 posto. Među sektorskim indeksima najviše se izdvaja indeks građevinskog sektora, koji je na krilima dionice Instituta IGH porastao 3,9 posto

Promet je u odnosu na kraj prethodnog tjedna porastao, te je iznosio 18.6 milijuna kuna od čega je 7,4 milijuna kuna prikupljeno u blok transakcijama dionicom Atlantic Grupe. Blok transakcije su bile prisutne i kod dionice Arena Hospitality Group, no u nešto manjoj vrijednosti, odnosno 2 milijuna kuna. U redovnom prometu najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma, koja je uz promet od 2,8 milijuna kuna oslabila 1,3 posto, te dionicom Atlantske Plovidbe koja je uz 1,5 milijuna kuna prometa ojačala 1,4 posto.

Titulu pobjednika dana odnijela je dionica Koke s rastom od 10 posto, ali uz skroman promet. Dobar dan su imale dionice domaćih brodara pa je tako dionica Alpha Adriatic skočila 7,4 posto, a dionica Jadroplova narasla 2,6 posto. S druge strane dionica Čakovečkih mlinova je izgubila 6,4 posto.

Dobitnik dana: Koka +10% 550,00

Gubitnik dana: Čakovečki mlinovi -6,43% 80,00

CROBEX: +0,40% 2.042,05

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!