TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi u zelenom teritoriju, Arena Hospitality Grupa i HT u fokusu

Pula: Plaža Havajka na poluotku Verudela

Pula: Plaža Havajka na poluotku Verudela

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u srijedu se odvijalo bez značajnijih pomaka, indeksi su zaključili u zelenom teritoriju uz minimalne promjene, dok se likvidnost zadržala na razini od prethodnog dana.Oba indeksa, CROBEX i uži indeks CROBEX10, su ojačali neznatnih 0,04 posto, dok je širi tržišni indeks porastao 0,4 posto.

Od sektorskih indeksa dobitnike je predvodio indeks sektora industrije, s rastom od 1 posto, dok su s negativnim predznakom zaključili jedino indeksi građevinskog i turističkog sektora, koji su oslabili redom 0,7 posto i 0,3 posto.

Ukupno je protrgovano oko 7,4 milijuna kuna, pri čemu su milijunske promete prikupila dva izdanja.

Najviše se trgovalo dionicama Arena Hospitality Grupe, koje su na prometu od 1,6 milijuna kuna zaključile nepromijenjeno na 268 kuna, a slijede ih dionice Hrvatskog Telekoma, s prometom od 1,2 milijuna kuna i rastom cijene od 0,3 posto. Među aktivnijim izdanjima, dobre cjenovne izvedbe su imale dionice Tankerske Next Generation i Sunce Hotela, koje su porasle redom 3,9 posto i 2,9 posto, a slijede ih dionice Privredne banke Zagreb i Atlantske plovidbe, s rastom cijena od 2,4 posto i 2,1 posto.

S druge strane, dionice Zagrebačke banke su izgubile 1,9 posto na vrijednosti, dok su dionice AD Plastika i Dalekovoda oslabile 1,3 posto i ,9 posto.

Dobitnik dana: HTP Korčula +9,52% 69,00

Gubitnik dana: Institut IGH -2,17% 90,00

CROBEX: +0,04% 1.658,98

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!