tržište kapitala

Burza blago oslabila, Valamar Riviera i HT u fokusu

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u utorak se vratilo u negativan teritorij, dionički indeksi su blago oslabili, dok je likvidnost ojačala, ali se i dalje zadržala na skromnim razinama.

Nakon jednog dana predaha u zelenom teritoriju, CROBEX se vratio u negativno s padom od 0,2 posto, dok je njegova uža inačica, indeks CROBEX10, oslabio 0,1 posto. Od sektorskih indeksa, jedino je indeks prehrambenog sektora kraj dana dočekao s negativnim predznakom, i to od 0,3 posto, dok je dobitnike predvodio indeks sektora industrije, koji je ojačao 0,9 posto.

Ukupno je protrgovano oko 7,3 milijuna kuna, pri čemu su milijunski promet uspjela prikupiti dva izdanja. Trgovanjem su ponovno dominirale dionice Valamar Riviere i Hrvatskog Telekoma. Gotovo trećinu prometa su prikupile dionice Valamar Riviere, čija je cijena ojačala 0,4 posto, dok su dionice Hrvatskog Telekoma na prometu od 1,1 milijun kuna oslabile 0,3 posto.

Od aktivnijih izdanja, najveće gubitke pretrpjele su dionice Sunce Hotela i Dalekovoda, čije su cijene izgubile redom 2,8 posto i 2,5 posto na vrijednosti, a loš dan su imale i dionice Optima Telekoma, koje su oslabile 1,3 posto.

S druge strane, dionice Istarske kreditne banke su ojačale 4,5 posto, dok su dionice Atlantske plovidbe porasle 0,8 posto.

Dobitnik dana Istarska kreditna banka +4,48% 1.400,00

Gubitnik dana Sunce Hoteli -2,83% 103,00

CROBEX -0,17% 1.658,32

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.