tržište kapitala

Burza u plusu, ali uz prepolovljeni promet

Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Profimedia / Autor: David Burton / Alamy / Alamy / Profimedia

Domaće tržište kapitala novi trgovinski tjedan otvorilo je u pozitivnom teritoriju, indeksi su blago ojačali, dok se dionička likvidnost prepolovila.

Oba indeksa, CROBEX i njegova uža inačica CROBEX10, ojačali su 0,2 posto, dok je širi tržišni indeks CROBEXplus porastao 0,1 posto. Od sektorskih indeksa, jedino je indeks sektora industrije kraj dana dočekao s negativnim predznakom, izgubivši 1,6 posto na vrijednosti, dok je dobitnike predvodio indeks građevinskog sektora, s rastom od 2,5 posto.

Ukupno je protrgovano svega 4,6 milijuna kuna, pri čemu niti jedno izdanje nije uspjelo prikupiti milijunski promet. Najbliže tome su bile dionice Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 963 tisuće kuna ojačale 0,3 posto, a slijede ih dionice Valamar Riviere, s prometom od 666 tisuća kuna i rastom cijene od 0,4 posto. Titulu dobitnika dana je pokupila dionica Čakovečkih mlinova, čija je cijena porasla 11,1 posto, a dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Dalekovoda i Atlantske plovidbe, koje su ojačale redom 3,5 posto i 2,5 posto.S druge strane, dionice Saponije su izgubile 2,3 posto na vrijednosti, dok su dionice Hrvatske poštanske banke i povlašteno izdanje Adrisa oslabili 1,7 posto i 0,5 posto.

Dobitnik dana Čakovečki mlinovi +11,11% 6.500,00

Gubitnik dana Saponia -2,31% 254,00

CROBEX +0,24% 1.661,11

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!