TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi se vratili u crveno, likvidnost ojačala na krilima blok trgovanja

Bionic
Reading

Raspoloženje na hrvatskom tržištu kapitala u utorak se pogoršalo te je rezultiralo padom vrijednosti svih dioničkih indeksa i većine aktivnih izdanja, uz povećanu likvidnost na krilima blok trgovanja. Tako se nakon jednog dana rasta dionički indeks CROBEX vratio u crveno s 1,2 posto pada, dok je uži indeks CROBEX10 izgubio 1,4 posto.

Likvidnost je ojačala u odnosu na promet iz dana ranije, te je protrgovano oko 18,8 milijuna kuna, od čega se 9,3 milijuna kuna odnosi na blog trgovanje dionicom Hrvatskog Telekoma, pri čemu je ostvarila i gotovo 956 tisuća kuna redovnog prometa te upisala pad cijene od 0,5 posto. U fokusu investitora bila je i dionica Spana s 1,3 milijuna kuna protrgovane vrijednosti i rastom cijene od oko 0,5 posto.

Titulu dobitnika dana osvojila je dionica Dalekovoda, koja je skočila 7,5 posto, a pojedine dionice brodara su također imale dobar dan, nakon nekoliko dana gubitaka i stagnacije, pa su tako dionice Tankerska Next Generation i Jadroplova porasle 4,7 posto.

Na strani gubitnika izdvaja se dionica CIAK Grupe, potonuvši 26,3 posto, no na skromnom prometu od osam tisuća kuna. Od nešto likvidnijih slijedi dionica Đuro Đaković grupe s padom od 11,3 posto i Zagrebačke burze s 9 posto minusa.

Dobitnik dana Dalekovod +7,53% 40,00

Gubitnik dana CIAK Grupa -26,32% 36,40

CROBEX -1,23% 2.099,41