TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi otvorili novi trgovinski tjedan u zelenom uz nešto nižu likvidnost

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je novi trgovinski tjedan otvorilo u pozitivnom teritoriju, dionički indeksi su blago ojačali, dok je likvidnost očekivano za blagdanski tjedan oslabila.

Indeks CROBEX je uknjižio svoj četvrti uzastopni rast, pri čemu je ojačao 0,2 posto na 2.047,73 bodova, što je njegova nova najviša razina od kraja listopada, dok je uži indeks CROBEX10 porastao 0,3 posto. Od sektorskih indeksa, jedino su indeksi turističkog i prehrambenog sektora zaključili u pozitivnom teritoriju, s rastom od 0,4 posto i 0,2 posto, dok je gubitnike predvodi indeks građevinskog sektora, koji je potonuo 3,8 posto.

Ukupno je protrgovano svega 5,2 milijuna kuna, pri čemu su milijunske promete ostvarila dva izdanja. Najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 1,6 milijuna kuna porasle 1,9 posto, a slijede ih dionice Hrvatskog Telekoma s prometom nešto većim od milijun kuna i rastom cijene od 0,3 posto.

Titula dobitnika dana je pripala dionici Agram banke, čija je cijena uzletjela 17,7 posto, a dobar dan su imale i dionice Končar D&ST, koje su porasle 7,8 posto.

S druge strane, dionice Đuro Đaković Grupe su nastavile s negativnim izvedbama, pri čemu im je cijena potonula 7 posto, dok su dionice Ingre i Spana izgubile redom 6,6 posto te 1,7 posto na vrijednosti.

Dobitnik dana Agram banka +17,65% 200,00

Gubitnik dana Đuro Đaković Grupa -7,02% 2,25

CROBEX +0,24% 2.047,73