Zagrebačka burza

Indeksi ojačali na skromnom prometu, Hrvatski Telekom u fokusu

Bionic
Reading

Pozitivna kretanja dioničkih indeksa su se nastavila i u četvrtak na Zagrebačkoj burzi, dok je likvidnost potonula na skromnih 3,6 milijuna kuna.

Indeks CROBEX je ojačao 0,6 posto na 1.869,79 bodova, što je njegova najviša razina u posljednja dva tjedna, dok je uži indeks CROBEX10 zabilježio rast od 0,5 posto. Od sektorskih indeksa, dobitnike su predvodili indeksi prehrambenog i građevinskog sektora, pri čemu su oba indeksa ojačala 0,9 posto, dok je u crvenom zaključio jedino indeks turističkog sektora, i to s padom od 1,2 posto.

Najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 1,6 milijuna kuna zabilježile rast cijene od 2 posto, a slijede ih dionice Valamar Riviere s prometom nešto nižim od pola milijuna kuna te rastom cijene od 1,4 posto.

Dobre izvedbe su imale i dionice Ingre, koje su uzletjele 9,9 posto, te dionice Atlantske plovidbe i Dalekovoda, čija je vrijednost ojačala redom 8,5 posto i 4,5 posto.

Na strani gubitnika prvo ime je bila dionica Tankerske Next Generation s padom cijene od 5,9 posto, a slijede je dionice Maistre i povlaštene dionice Adrisa, čija je cijena kliznula 1,7 posto i 0,4 posto.

Dobitnik dana  Ingra  +9,93%  4,43

Gubitnik dana  Tankerska Next Generation  -5,93%   65,00

CROBEX  +0,58%  1.869,7

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.