TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi drugi dan u zelenom

Zagrebačka burza

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Domaće tržište kapitala je upisalo drugi uzastopni dan rasta, gdje su CROBEX i CROBEX10 porasli 0,5 posto i 0,3 posto.

Likvidnost se zadržala na niskoj razini, u ljetnom modu, te je protrgovano svega 3,1 milijun kuna, što je čak i nešto ispod skromnog prosjeka u proteklom tjednu, čime je zaključen po prometu najlošiji tjedan od veljače ove godine.

Trgovanje je prošlo bez milijunaša, a najlikvidnija sa 760 tisuća kuna prometa je bila dionica Zagrebačke banke, koja je pri tome porasla 2,5 posto.

Po prometu slijedi dionica Valamar Riviere sa 360 tisuća kuna protrgovane vrijednosti i rastom cijene od 1,1 posto, kao i dionica Dalekovoda, koja je na nešto ispod tristo tisuća kuna prometa zabilježila pad cijene od 0,4 posto, što je bio jedini gubitnik među pet najlikvidnijih izdanja.

Dobitnik dana je dionica Vira koja je skočila gotovo 10 posto, a prate ju građevinari Institut IGH i Tehnika s porastima od 7,7 posto i 7,6 posto, kojima je to drugi uzastopni dan nešto snažnijeg rasta.

Gubitnik dana je dionica Petrokemije, koja je potonula 6,7 posto, dok je nešto slabiji dan imala i dionica Excelsa nekretnina s 4,8 posto minusa.

Dobitnik dana Viro +9,68% 85,00

Gubitnik dana Petrokemija -6,74% 18,00

CROBEX +0,54% 1.913,74

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!