vrijedna investicija

Imperial Riviera uložila dva milijuna eura u novu pješčanu plažu na otoku Rabu

  • Autor: L. Š.
  • Zadnja izmjena 30.06.2022 13:41
  • Objavljeno 30.06.2022 u 13:41
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Valamar

Uz glazbeni spektakl Nene Belana i grupe Fiumens, u srijedu 29. lipnja, svečano je otvorena nova pješčana plaža u sklopu Valamar Padova hotela na otoku Rabu te novi The Beat Beach Club. Vrijednost investicije Imperial Riviere u projekt u okviru kojeg je uređena nova plaža je viša od dva milijuna eura

Ovom investicije Imperial nastavlja ulagati u razvoj destinacije otok Rab te kvalitetu turističke ponude.

Broj gostiju u turističkoj sezoni premašio je plažne kapacitete otoka Raba, a posebice uređenih plaža pa je Imperial Riviera još 2012. godine prema Gradu Rabu inicirala projekt izgradnje, proširenja i uređenja plaža na području Banjola koje se proteže od hotela Valamar Padova do Padova Premium Camping Resorta.

'Imperial Riviera danas je peta najveća turistička kompanija u Hrvatskoj i svjesni smo da u velikoj konkurenciji na turističkom tržištu moramo osigurati kontinuitet ulaganja u kvalitetu naših objekata i sadržaja, uključivši i plaže koji su sastavni dio ukupne ponude. Strateško opredjeljenje Imperial Riviere unutar grupacije Valamar je poštivanje koncepta održivog razvoja u svim segmentima poslovanja, od zaštite prirodnog okruženja do podržavanja lokalne kulture, načina života i odnosa sa lokalnom zajednicom.

U to spada i briga o uređenju te održavanju plaža u kojima jednako uživa i lokalno stanovništvo i turisti, a koje u značajnoj mjeri pospješuju turističku konkurentnost destinacije', izjavio je Vlado Miš, direktor destinacije Rab Imperial Riviere d.d.

Vlado Miš, direktor destinacije Rab Imperial Riviere d.d.

Vlado Miš, direktor destinacije Rab Imperial Riviere d.d.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Valamar

Izgradnja i uređenje plaže ispred hotela Valamar Padova omogućila je i zapošljavanje 12 novih zaposlenika. Projekt je obuhvatio nasipavanje oko 5.000 kvadratnih metara priobalnog dijela, izgradnju zaštite od utjecaja valova, infrastrukturno i hortikulturno uređenje, novu šetnicu, plažni objekt, sanitarni čvor i opremanje najmodernijom plažnom opremom koja uključuje baldahine i ležaljke, te nekoliko atrakcija za djecu. Kapaciteta za oko 700 kupača, nova pješčana plaža u sklopu Valamar Padova hotela trenutno je najmodernija i najljepše uređena plaža na otoku Rabu.

Novouređenom plažom upravlja Imperial Riviera kao koncesionar, ali je osim gostima hotela Valamar Padova, plaža otvorena i za lokalno stanovništvo te ostale turiste koji borave na otoku Rabu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!