KOSOR NA VELESAJMU:

'Imamo šanse da ova sezona bude posebna'

23.03.2011 u 14:32

Bionic
Reading

Za gospodarski oporavak zemlje iznimno je važno kakva će biti ovogodišnja turistička sezona, a hrvatska Vlada čini sve, kao i turistički sektor, da sezona bude još i bolja nego prošlogodišnja, istaknula je premijerka Jadranka Kosor otvarajući danas na Zagrebačkom velesajmu četiri specijalizirana sajma posvećena turizumu, gastronomiji i vinu

Na sajmovima CroTour, InGa, Vinovita i Hotel&Gastroteh, od 23. do 26. ožujka, predstavlja se 525 izlagača iz Hrvatske i 28 zemalja

Ti su sajmovi iznimno važni uoči početka turističke sezone, važni za turizam koji Vlada smatra osobito važnim za hrvatsko gospodarstvo, kazala je premijerka Kosor i istaknula da se ova sezona počela pripremati još prošle godine te da svi žele da ona traje što duže i u svim dijelovima Hrvatske.

U svemu je važna i činjenica što Hrvatska završava pregovore za ulazak u EU, rekla je premijerka koja je uvjerena da će se taj posao završiti do kraja lipnja i da će to mnogima biti dodatni poticaj za dolazak u Hrvatsku.

Svima njima treba slati precizne poruke da je Hrvatska sigurna zemlja i da je svaki turist dobro došao, naglasila je. Turističkim djelatnicima je poručila da i ove godine ulože dodatne napore jer prema svim pokazateljima imamo šansu da ova sezona bude posebna

Osvrnuvši se na svaki od četiri sajma pojedinačno, kazala je da svaki pridonosi promociji Hrvatske, a spominjući Vinovitu istaknula je značaj promocije hrvatskih vina.

Premijerka je kazala i kako je sigurna da će Hrvatska ove godine imati gospodarski rast, da će BDP rasti najmanje za 1,5 posto, a tomu će pridonijeti i bolja investicijska klima, nove investicije koje će otvoriti i nova radna mjesta te smanjiti nezaposlenost.

Nakon što je otvorila sajmove, premijerka Kosor je u pratnji ministara Petra Čobankovića, Đure Popijača, Darka Milinovića i Damira Bajsa te brojnih turističkih djelatnika i medija oko 45 minuta obilazila štandove na sajmu te uz ostalo posjetila i štand BiH, Beograda, ali i brojne hrvatske izlagače.

Posebno je razgovarala sa studentima turističkih fakulteta koji na sajmu CroTour imaju akciju za sezonske ljetne poslove u turizmu i koji su joj kazali kako su uvjereni da će ove godine naći svoju dodatnu zaradu u turizmu.