35.000 KVADRATA MANJE

Ikein centar u Zagrebu manji od planiranog

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Branko Mihajlov, direktor tvrtke Inter Ikea za Sloveniju i Hrvatsku, najavio da će Ikein trgovački centar u Rugvici pored Zagreba površinom biti manji od prvotno planirane kvadrature, jer su se tržišne okolnosti promijenile i ne zna se kada će Hrvatska ući u EU

Branko Mihajlov u intervjuu Poslovnom dnevniku kazao je kako je do odgode otvaranja, odnosno ranijeg prebacivanja termina iz 2011. u 2012. došlo zbog birokratskih problema, konkretno oko zaključenja ugovora o premještanju naplatnih kućica HAC-a i izgradnji novog čvora kod Rugvice.

Mihajlov je otkrio kako Ikea financira 80 posto troškova, za premještanje kućica, ali nije otkrio o kojoj je svoti riječ. Demantirao je da je Ikea HAC-u postavila uvjet naplate penala od milijun i pol kuna dnevno za kašnjenje izgradnje. Porasli su im troškovi za infrastrukturu, cestu, vodu i struju, za što će potrošiti oko 45 milijuna eura, iako su planirali 30 milijuna eura.

Zagrebačka trgovina namještajem Ikea trebala bi biti otvorena u jesen 2012, a ostatak trgovačkog centra u proljeće 2013. godine. Mihajlov je objasnio zašto se centar otvara u dva navrata i zašto će površina centra biti 35 tisuća metara četvornih manja nego što je bilo planirano. Naime, Decathlon, njihov veliki zakupac za sportsku opremu, uvjetovao je da u trenutku otvaranja njihove trgovine u centru Hrvatska bude član EU. Mihajlov je rekao da je Konzum jedan od ključnih zakupaca u trgovačkom centru u Rugvici.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi