SINDIKAT NEZADOVOLJAN

HUS traži hitan sastanak s Kosor o brodogradnji

01.09.2010 u 15:10

Bionic
Reading

Hrvatska udruga sindikata (HUS) zatražila je danas hitan sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor zbog trenutnog stanja u hrvatskoj brodogradnji

Aktualni trenutak hrvatske brodogradnje zbog pomanjkanja potpunih i vjerodostojnih informacija u krugovima radnika i njihovih predstavnika rezultira sumnjama, strahovima i prijeporima koji nikome nisu u interesu, ističe HUS u zahtjevu upućenom predsjednici Vlade.

U uvjetima neizvjesnog ishoda privatizacije škverova, pri čemu za Uljanik i Kraljevicu nije pristigla nijedna ponuda, razina nesigurnosti prisutna među radnicima prijeti neželjenim socijalnim problemima unutar lokalnih zajednica čiji ekonomski život uvelike ovisi o opstojnosti brodograđevne djelatnosti, napominje HUS.

Sindikat za takvo stanje optužuje "nedostatak transparentnih planova poslovanja i restrukturiranja brodogradilišta", kao i "nejasne i ponekad proturječne izjave nižerangiranih Vladinih dužnosnika".

Zbog toga predstavnici sindikata koji djeluju u brodogradnji traže što hitniji sastanak s premijerkom od koje očekuju iznošenje jasnog i nedvosmislenog stajališta Vlade o budućnosti hrvatskih brodogradilišta.