tržište kapitala

Zagrebačka burza: Rast indeksa uz smanjenje likvidnosti

Bionic
Reading

U petak su nastavili stizati financijski rezultati za prvo tromjesečje 2024. godine, iako su većinom dolazili za kompanije čija je likvidnost generalno slabija, što je rezultiralo smanjenjem prometa u usporedbi s prethodnim danom. Izvedbe dioničkih indeksa bile su pretežito pozitivne, pa su CROBEX i CROBEX10 porasli za 0,3 posto. Najveći rast među sektorskim indeksima ostvario je građevinski sektor s rastom od 1,2 posto, potaknut pozitivnim reakcijama investitora na izvještaj o rezultatima u prvom kvartalu Dalekovoda

Promet je oslabio u odnosu na prethodni dan te je iznosio nešto više od milijun kuna. Najviše se trgovalo dionicama banaka; Hrvatska poštanska banka ostvarila je promet od 176 tisuća eura uz nepromijenjenu cijenu, dok je dionica Zagrebačke banke ojačala za 0,6 posto, dostižući promet od 113 tisuća eura nakon objave rezultata.

Titulu pobjednika dana zaslužila je dionica Kraša, koja se s rastom od 14,3 posto vratila na razine koje je imala tijekom prošlog tjedna. Novi dvoznamenkasti rast upisala je i dionica Zvečeva, koja je s porastom od 13,2 posto dostigla cijenu od 24 eura. Gubitnike je predvodila dionica Arena Hospitality Group s padom od 2,4 posto.

Dobitnik dana: Kraš +14,29% 120,00

Gubitnik dana: Arena Hospitality Group -2.44% 32,00

CROBEX: +0,35% 2.814.85