TERMINAL U OMIŠLJU

Hrvoje Krhen odlazi iz LNG Hrvatska, čelno mjesto preuzima Ivan Fugaš

06.06.2023 u 08:45

Bionic
Reading

Hrvoje Krhen je razriješen na vlastiti zahtjev, a na njegovu funkciju s 1. lipnja imenovan je Ivan Fugaš, dosadašnji direktor Sektora za tehničko-operativne poslove LNG Hrvatska

– Diplomirani inženjer naftnog rudarstva Ivan Fugaš je od svibnja 2020. godine, kao direktor Sektora za tehničko-operativne poslove LNG Hrvatska bio odgovorna osoba za upravljanje, održavanje i razvoj Terminala za UPP. Prije društva LNG Hrvatska, obavljao je niz odgovornih i rukovodećih poslova u Plinacrou, od voditelja razvojnih i investicijskih projekata do direktora Sektora transporta plina, navodi se u priopćenju iz LNG-a Hrvatska.

Odlazak Krhena iz LNG-a Hrvatska boljim poznavateljima prilika nije iznenađenje s obzirom na to da se već određeno vrijeme špekuliralo da je dobio ponudu i da prelazi u jednu inozemnu kompaniju, piše Novi list.

Za direktora LNG-a Hrvatska Hrvoje Krhen imenovan je u ožujku 2020. godine, na mandat od četiri godine.

Kao i Fugaš, prije terminala na Omišlju radio je u Plinacru, a kao njihov direktor razvoja i investicija sudjelovao je i u pripremi izgradnje terminala u Omišlju.

Prema objavljenom izvješću o poslovanju, na terminalu u Omišlju tijekom prošle godine obavljen je pretovar od ukupno 4,18 milijuna kubika ukapljenog prirodnog plina, dok je u transportnu mrežu isporučeno nešto više od 2,45 milijardi kubičnih metara plina što je činilo više od 65 posto svih ulaza u hrvatski plinski transportni sustav u 2022. godini.

Ukupni lanjski prihodi LNG-a Hrvatska, društva u vlasništvu Plinacroa i HEP-a, iznosili su blizu 296,4 milijuna kuna, odnosno 39,33 milijuna eura što u odnosu na prethodnu godinu predstavlja povećanje od 9,7 posto, dok je neto dobit društva na kraju prošle poslovne godine bila 6,85 milijuna kuna, odnosno 908.600 eura.