fond od 700.000 kuna

Hrvatski Telekom raspisuje donacijski natječaj 'Zajedno smo jači' za najbolje STEM projekte

15.05.2017 u 10:29

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom i ove godine nastavlja sa svojim donacijskim natječajem 'Zajedno smo jači' kojim nagrađuje najbolje STEM projekte. Prijave započinju 15. svibnja i traju do 16. lipnja, a novost u odnosu na prošlogodišnje izdanje je povećanje broja kategorija. Ove godine bit će nagrađeni najbolji projekti posvećeni edukaciji mladih, njihovih učitelja i profesora te inovativnim rješenjima koja pozitivno utječu na širu društvenu zajednicu. Ukupan donacijski fond natječaja iznosi 700.000 kuna koji će se rasporediti na te tri kategorije

U prvoj kategoriji naglasak je na projektima koji omogućuju sustavnu edukaciju mladih i potiču njihov interes za STEM područje, a najbolji projekt u ovoj kategoriji osvojit će donaciju od 200.000 kuna za njegovu realizaciju. Druga kategorija namijenjena je projektima usmjerenim na edukaciju učitelja i profesora osnovnih i srednjih škola o STEM znanjima kako bi ta znanja mogli prenijeti što većem broju svojih učenika, a za realizaciju pobjedničkog projekta bit će donirano 300.000 kuna. U trećoj kategoriji prijavljuju se projekti temeljeni na inovativnim digitalnim, ali prvenstveno društveno odgovornim, rješenjima s pozitivnim utjecajem na širu društvenu zajednicu te će primatelju donacije u ovoj kategoriji pripasti 200.000 kuna.

Natječaj 'Zajedno smo jači' otvoren je za neprofitne ustanove sa sjedištem u Hrvatskoj, a prijavljeni projekti u svim kategorijama moraju primjenjivati barem jednu telekomunikacijsku tehnologiju te biti od važnosti za lokalnu i širu društvenu zajednicu.

Prijave na natječaj moguće su elektroničkim putem na stranici www.zajednosmojaci.hr, a prijavljeni projekti koji ispunjavaju kriterije prolaze interni odabir zaposlenika HT grupe, koji sužavaju izbor na 15 projekata s najviše glasova. Nakon toga, u razdoblju od 26. do 30. lipnja 2017. godine, stručni žiri provodi finalnu selekciju tri dobitna projekta, po jedan u svakoj kategoriji, a pobjednički projekti i primatelji donacija bit će javno objavljeni 3. srpnja 2017. godine. Uz to, na mrežnoj stranici natječaja mogu se pronaći i edukativni video isječci koji na zanimljiv način prikazuju različite situacije vezane za STEM područje, koje predstavljaju pobjednici prošlogodišnjeg izdanja natječaja 'Zajedno smo jači'.

Od pokretanja projekta 2004. godine, donacijskim natječajem Hrvatskog Telekoma s gotovo 10 milijuna kuna podržano je ostvarivanje oko 300 projekata koji su pozitivno doprinijeli različitim segmentima društva.

Za više informacija posjetite: