velika akvizicija

Hrvatski Telekom preuzeo evotv, korisnike čekaju bolji sadržaj i kvalitetnija usluga

  • Autor: Nikola Sučec
  • Zadnja izmjena 27.11.2018 16:04
  • Objavljeno 27.11.2018 u 15:25
Hrvatski Telekom

Hrvatski Telekom

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic

Hrvatski Telekom (HT), vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, s Hrvatskom poštom (HP) potpisao je ugovor o kupnji 100 posto udjela u društvu HP Produkcija, pružatelju usluge evotv. Zaključenje transakcije ovisi o regulatornim odobrenjima, a očekuje se do kraja 2018. godine

Evotv je jednostavna usluga na hrvatskom PayTV tržištu, a koristi digitalni DVB-T signal koji se može primati putem postojeće antene. Evotv posluje od 2012. godine i trenutno signalom pokriva 94 posto kućanstava u Hrvatskoj.

Evotv na dan 30. lipnja 2018. imao je 71.195 korisnika te je na isti datum imao 30 zaposlenika. Prihodi za 2017. godinu ostvareni su u iznosu od 57 milijuna kuna, što predstavlja tržišni udio od oko šest posto.

Evotv nije core business Hrvatske pošte, no Hrvatski Telekom će uz znanje i iskustvo prikupljeno kroz vrhunsku TV platformu i uslugu MAXtv, korisnicima evotv-a ubuduće ponuditi bolji sadržaj i kvalitetniju uslugu.

Korisnicima evotv-a neće se mijenjati uvjeti iz ugovora.

Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, izjavio je prilikom potpisivanja ugovora: 'Hrvatski Telekom bi zaključenjem akvizicije evotv-a poboljšao svoju poziciju na rastućem PayTV tržištu i time dodatno proširio paletu svojih usluga. Zahvaljujući načinu funkcioniranja i dostupnosti usluge evotv, našim korisnicima omogućit ćemo kvalitetan programski sadržaj u svakom kutku Hrvatske. A korisnicima evotv-a HT će u budućnosti ponuditi i gledanje najboljeg televizijskog programa.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!