OSTALI BEZ NOMINACIJA

Hrvatski šoping-centri ni blizu najprestižnijima

  • Autor: Gorden Knezović
  • Zadnja izmjena 05.01.2011 13:14
  • Objavljeno 05.01.2011 u 11:59
BBI Centar

BBI Centar

Izvor: tportal.hr / Autor: ICSC Europe

Europski odjel Međunarodnog vijeća šoping-centara (ICSC), koje djeluje od 1957. godine i ima preko 60 tisuća članica u preko 80 zemalja svijeta, izabrao je 18 finalista za godišnju nagradu najboljeg novoizgrađenog šoping-centra 2011. godine. ICSC svake godine dodjeljuje nagradu koja se u stručnim krugovima smatra najprestižnijom za šoping-centre, ali među finalistima nema nijednog hrvatskog

Pobjednike u više kategorija izabrat će članovi žirija čija je predsjednica zamjenica predsjednika Uprave East Capital Private Equity Biljana Pehrsson. Ona je ustvrdila da je na natječaj stiglo 29 prijava iz 17 europskih zemalja, a po prvi put i

prijave iz Bosne i Hercegovine, Rusije, Hrvatske i Estonije. Podsjetila je da su projekti nastali u vrijeme recesije te da investitorima nije bilo lako osigurati iznajmljivače prostora u svojim šoping-centrima.

Nagrađuju se manji i veći novoizgrađeni ili obnovljeni šoping-centri, a pobjednici će biti objavljeni na 36. ICSC-ovoj Europskoj konferenciji u Parizu koja će se održati od 15. do 17. lipnja ove godine. U izbor su ušli projekti koju su završeni od 1. srpnja 2008. do 30. lipnja prošle godine, a dobitnici nagrade bit će nominirani i za VIVA nagrade Best of best za dizajn u Las Vegasu 2012. godine.

U kategoriji malih šoping-centara, do 20 tisuća kvadrata, nominirani su BBI Centar u Sarajevu, investitora BBI nekretnine, otvoren u travnju 2009, te Kozzy Aliservies Ve Kultur Merkenzi u Istanbulu, investitora Renaissance Development, otvoren u travnju 2010.

Što se tiče novih srednjih projekata, od 20 do 45 tisuća kvadrata, nominirani su Forum Usti nad Labem u Češkoj, investitora Multi Development, otvoren u studenom 2009; Kaufhaus Tirok u Innsbrucku, investitora SIGNA Development, otvoren u ožujku 2010. te Rathaus-Galerie Leverkusen u Leverkusenu, investitora ECE Projektmanagement GmbH & Co KG, otvoren u veljači 2010.

ICSC Europe

ICSC Europe

Izvor: tportal.hr / Autor: ICSC Europe

U kategoriji novih projekata od 45 do 80 tisuća kvadrata, nominirani su Centrum Galerie u Dresdenu, investitora Multi Development Germany GmbH, otvoren u rujnu 2009; Loop5 u Weiterstadtu, investitora Sonae Sierra i Foncière Euris, otvoren u listopadu 2009; Mall u Sofiji, investitora Assos Capital - Carrefour Marinopoulos, otvoren u travnju 2010. te Southgate u Bathu, Velika Britanija, investitora Multi Corporation and Aviva Investors in JV, otvoren u studenom 2009.

Kad se govori o velikim šoping-centrima, s preko 80 tisuća kvadrata, nominirani su Forum Istanbul Shopping Center u Istanbulu, investitora Multi Development B.V., otvoren u listopadu 2009; Metropolis u Moskvi, investitora Capital Partners, otvoren u travnju 2009; Vegas u Moskvi, investitora Crocus Group, otvoren u rujnu 2010. te Westfield u Londonu, investitora Westfield Shoppingtowns, otvoren u listopadu 2008.

U kategoriji obnovljenih šoping-centara do 40 tisuća kvadrata nominirani su Marieberg Galleria u Örebrou, Švedska, investitora Steen & Strom Sverige AB, otvoren u kolovozu 2009. te Sollentuna Centrum u Sollentunau, Švedska, investitora Steen & Strom Sverige AB, otvoren u veljači 2010.

U kategoriji velikih obnovljenih šoping-centara, s preko 80 tisuća kvadrata, nominirani su Blagnac u Blagnacu, Francuska, investitora SEGECE (podružnica Klépierre), otvoren u listopadu 2009; Médiacité u Liègeu, investitora Wilhelm & Co SA, otvoren u listopadu 2009. te Rocca al Mare u Tallinnu, investitora Citycon Oyj, otvoren u studenom 2009.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi