ZA KVALITETNO OBRAZOVANJE

Hrvatska postala europsko sjedište organizacije Montessori Grupa

13.12.2022 u 13:59

Bionic
Reading

Montessori Grupa, globalni lider u podršci kvalitetnom obrazovanju, osnovala je u Zagrebu Montessori Group Europe, koja će u budućnosti biti baza ove organizacije za sve operacije u Europi. Djelujući u čak 94 zemlje diljem svijeta, Montessori Grupa je posvećena obrazovanju u ranom djetinjstvu i podršci stručnjacima u sektoru obrazovanja, pristup se temelji na izvrsnosti, a sve aktivnosti do sada su vođene iz sjedišta u Londonu

'Moja je ambicija bila imati europsku bazu i već smo neko vrijeme tražili najbolje i najpogodnije mjesto za to. Zato mi je jako drago što smo konačno pronašli idealno mjesto – Hrvatsku te će novouspostavljena udruga Montessori Group Europe djelovati iz ureda u Zagrebu. Ovdje će biti novo središte za cijelu Europu iz kojeg ćemo koordinirati sve europske projekte. Ono što bih istaknula je da u Hrvatskoj već imamo pokrenut niz globalnih pilot projekata i uspješno formiran tim, koji će odmah moći početi s radom', izjavila je ovom prigodom Leonor Diaz Alcantara, glavna izvršna direktorica Montessori Grupe.

Ured u Zagrebu tako postaje europsko sjedište Montessori Grupe što će omogućiti još uspješnije provođenje hrvatskih i europskih projekata, kao i snažnije povezati cijelu Montessori mrežu edukatora i vrtića u kojima se ovdje provode Montessori programi, navode iz Grupe.