PRVO POLUGODIŠTE

Hrvatska pošta zaradila 50 milijuna kuna

30.08.2016 u 12:09

Bionic
Reading

Hrvatska pošta je u prvo polugodištu ove godine ostvarila dobit od 50 milijuna kuna. Ukupni prihodi iznose 785,2 milijuna kuna te su za 75,2 milijuna kuna veći u odnosu na isto razdoblje lani

Poštanski prihodi ostvareni su u iznosu od 522,6 milijuna kuna te su u odnosu na isto razdoblje prethodne godine veći za 46,6 milijuna kuna. Najveći porast je kod prihoda od pisama koji su veći za 25,1 milijuna kuna, prihoda po obračunu u međunarodnom prometu većih za 8,6 milijuna kuna te prihoda od hpekspres pošiljaka koji su veći za 8,5 milijuna kuna.

'Navedeno povećanje prihoda rezultat je povećanja količina kod postojećih kreditiranih kupaca kao i zaključenih ugovora s novim kupcima, a kao rezultat prestanka s radom najvećeg alternativnog davatelja na tržištu. Isto tako zamjetan je i porast prihoda od fizičkih osoba', ističe se u financijskom izvješću.

Prihodi od ostalih usluga iznose 178,9 milijuna kuna, a u odnosu na isto razdoblje prethodne godine veći su za 9,1 milijuna kuna najvećim dijelom s osnove većih prihoda od digitalne televizije.