HP ne otkriva imena partnera

Hrvatska pošta sklopila sporazum s Amazonom. Očekuju velik rast broja pošiljki, a doznali smo što to znači za sve ljubitelje online šopinga

23.11.2020 u 12:55

Bionic
Reading

Najveća svjetska online trgovina Amazon u potpunosti će biti dostupna u Hrvatskoj. Prema pisanju Poslovnog dnevnika, Amazon je s Hrvatskom poštom (HP) dogovorio poslovnu suradnju za dostavu i logističku potporu na našem tržištu

Na upit tportala iz HP-a su odgovorili kako ne mogu otkrivati imena poslovnih partnera, ali su potvrdili sklapanje sporazuma.

'Odnedavno je Hrvatska pošta partner velikim web trgovcima i očekuje se značajan rast količina obrađenih pošiljki', poručili su iz HP-a.

Ističu kako su preduvjeti za ovu suradnju, osim strateške pozicije Novog sortirnog centra, koji je otvoren u rujnu 2019., bili i 'visoki standardi kvalitete pripreme za dostavu i samog procesa dostave'.

Isto tako naglašavaju kako će suradnja s neimenovanim web trgovcima za građane značiti brže rokove dostave i bolju dostupnost artikala.

'Ne možemo pojedinačno navoditi naše partnere, ali posljedica dolaska velikih na naše tržište ima uporište. To je konkretna posljedica rada malog, ali stručnog tima i kompletne infrastrukture koju smo posljednjih godina izgradili, s naglaskom na naš Novi sortirni centar. Osobno sam ponosan što sam sudjelovao u svakom od tih koraka i siguran sam da će se suradnje s velikim web trgovcima širiti. Stabilnost i razvoj Hrvatske pošte su prioritet na kojem svaki dan radimo, usudim se reći - uspješno. Danas Hrvatska pošta može svojim znanjem i kapacitetima spremno odgovoriti zahtjevima najvećih i najbrže rastućih globalnih tvrtki te biti lider u ovom dijelu Europske unije i regiji', poručio je predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo.

  • +15
Hrvatska pošta: Vozni park Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Uočio otvaranja Novog sortirnog centra mediji su pisali da Amazon planira s HP-om napraviti neki oblik ekskluzivne suradnje za dostavu i logističku potporu na hrvatskom, a potencijalno i na čitavom regionalnom tržištu koje bi moglo obuhvatiti sigurno Bosnu i Hercegovinu, a izvjesno i Crnu Goru te Srbiju.

Tih dana je u Hrvatskoj boravio i ekspertni tim Amazona te je obišao novi logistički centar HP-a u Velikoj Gorici.