već imaju klijente

HPB i Zagrebačka burza poticat će razvoj malih poduzeća

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 23.05.2018 14:36
  • Objavljeno 23.05.2018 u 14:08
HPB i Zagrebačka burza potpisali ekskluzivni sporazum o financiranju i podršci razvoju malih i srednjih poduzeća

HPB i Zagrebačka burza potpisali ekskluzivni sporazum o financiranju i podršci razvoju malih i srednjih poduzeća

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HPB

HPB i Zagrebačka burza dogovorile su program razvoja malih poduzeća povoljnijim financiranjem na tržištu kapitala i iz izvora Banke, priopćili su iz Uprave HPB-a. Među klijentima ove banke već ima kandidata koji će kapital za poslovnu ekspanziju tražiti i na Burzi

Hrvatska poštanska banka (HPB) i Zagrebačka burza (ZSE) potpisale su ekskluzivni Sporazum o poticanju razvoja malih i srednjih poduzetnika i financiranje putem tržišta kapitala. Riječ je o programu koji malim poduzećima omogućava pristup kapitalu na Progress tržištu Zagrebačke burze izdanjem vrijednosnih papira uz podršku i savjetovanje HPB-a te povoljnije kredite Banke i pogodnosti za ukupno financijsko poslovanje, priopćili su iz Uprave HPB-a.

‘Malo i srednje poduzetništvo je temelj najjačih gospodarstava svijeta, puno više nego velike kompanije ili državna poduzeća. Vjerujemo da će tako biti i u Hrvatskoj, a HPB će i ubuduće, koliko nam god dopuštaju mogućnosti, doprinositi da se to dogodi', rekao je Tomislav Vuić, predsjednik Uprave HPB-a.

Kao najveća banka u hrvatskom vlasništvu HPB sve snažnije podržava poduzetnike koji mogu pridonijeti bržem gospodarskom razvoju i rastu zapošljavanja, a Zagrebačka burza platformom Progress tržište pruža priliku takvim poduzećima da lakše dođu do novog kapitala.

‘Izuzetno nam je drago što je HPB prepoznao prednosti sinergija koje malim i srednjim poduzetnicima može pružiti suradnja bankarskog sektora i tržišta kapitala. Naše partnerstvo omogućit će poduzetnicima provođenje dugoročnih poslovnih planova i na komplementaran način udružiti dužničko financiranje s prikupljanjem kapitala izdavanjem vlastitih vrijednosnih papira. Zagrebačka burza aktivno se uključila u poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva kroz Progress tržište i vjerujemo da je inovativna suradnja HPB-a i ZSE dobar primjer kako se zajedničkim angažmanom može snažnije pridonijeti jačanju tog segmenta, a time i cijelog gospodarstva', dodala je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HPB

Sektor za poslovanje s malim i srednjim poduzećima HPB-a među klijentima već ima kandidate čije se dugoročne investicije i planovi poslovne ekspanzije mogu ostvariti prikupljanjem novca na tržištu kapitala. Sektor financijskih tržišta HPB-a pripremat će takva poduzeća za izlazak na tržište kapitala i voditi cijeli postupak izdavanja vrijednosnih papira, poručuju iz HPB-a.

'Suradnja sa Zagrebačkom burzom HPB dodatno profilira u instituciju koja je malim i srednjim poduzećima puno više od poslovne banke. Oni za nas nisu samo korisnici kredita i ostalih bankarskih usluga nego ih promatramo u kontekstu ukupne vrijednosti - poslovnog potencijala, ambicija i perspektive - i zajedno tražimo kapital za njihov razvoj, ovisno o tržišnim okolnostima. Zahvaljujući ovom modelu podržat ćemo naše dugogodišnje klijente koji kreću u novu razvojnu fazu, a mladim, inovativnim poduzetnicima pomoći da se lakše probiju do kapitala potrebnog za ideje koje žele realizirati upravo u Hrvatskoj', istaknula je Antonija Zorić, izvršna direktorica Sektora za poslovanje s malim i srednjim poduzećima HPB-a.

HPB i Zagrebačka burza definirale su u sklopu partnerstva model zajedničkih radionica za edukaciju malih i srednjih poduzetnika i njihove pripreme za rast uz kvalitetnije izvore financiranja.

'Spremni smo našim klijentima, malim i srednjim poduzećima, pružiti sve usluge financijskih tržišta od platnog prometa, trgovanja devizama, upravljanja viškovima sredstava do savjetovanja o strukturi kapitala i podrške aranžiranju i izdavanju vrijednosnih papira te njihovom uvrštenju na uređeno tržište i u tom smislu pridonijeti da taj segment gospodarstva postane nositelj većeg zapošljavanja i rasta izvoza i BDP-a', rekao je Antonijo Lokas, izvršni direktor Sektora financijskih tržišta HPB-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!