JAKO ANDABAK

'Hotele koje prodaje HFP ne bih uzeo ni da mi plate!'

jako andabak

jako andabak

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ivo Ravlić

'Nitko ozbiljan HFP-ove hotele neće uzeti ni za kunu. Ulaganja koja tamo čekaju investitore su neizvjesna jer se dobar dio opterećenja i ne vidi dok se ne uđe u tvrtku,' izjavio je Jako Andabak, većinski vlasnik hotelskog lanca Bluesun

U razgovoru za Poslovni dnevnik, Jako Andabak je kazao kako svi hoteli koje pokušava prodati Hrvatski fond za privatizaciju ne vrijede ništa, jer su opterećeni dugovima koji prelaze temeljni kapital.

'Da mi država danas ponudi 10 milijuna kuna pod uvjetom da preuzmem takav hotel, odbio bih, a kamoli da ga kupim za kunu, što će vjerojatno biti u ponudi u idućem krugu. Nitko ozbiljan to neće uzeti ni za kunu. U većini društava devastacija je otišla predaleko, većinu bi bilo najbolje srušiti i graditi ponovno, u prenesenom, ali i doslovnom smislu. Ulaganja koja tamo čekaju investitore su golema i neizvjesna jer se dobar dio opterećenja i ne vidi dok se ne uđe u tvrtku. Što se duže oteže s rješenjem, situacija je sve gora. Prije dvije godine možda bih i kupio neki od tih hotela za kunu, a danas - nema šanse,' rekao je Andabak.

Država bi, smatra Andabak, prvo trebala prikupiti sve razvojne ponude, a onda se odreći svojih potraživanja kako bi stvorila čistu situaciju za investitore. Jedna od opcija je i prodavanje nekretnine umjesto društva, u paketu s radnicima, a ne društva koje u pravilu nosi samo negativne konotacije i što prije ga treba zamijeniti boljim brendom.

Na pitanje novinarke kakvu će poslovnu korist imati od donacije predsjedničkom kandidatu Draganu Primorcu, Andabak je rekao: 'S Draganom Primorcem sam prije godinu dana dogovorio da će voditi naš projekt zdravstvenog turizma u Stubičkim toplicama i tad je već bilo dogovoreno da će izaći iz Vlade kako bi se, između ostalog, mogao prihvatiti tog posla.'

Kad se Primorcu ukazala prilika da uđe u utrku za predsjednika, odlučio je da može voditi oba projekta jer je čitav život radio nekoliko poslova odjedanput. 'Podržao sam ga kao kandidata iako sam mu rekao da bi mi bilo draže da ne postane predsjednik kako bi se mogao posvetiti Stubakima. Iako ta dva milijuna kuna izgledaju mnogo, to je tek djelić u usporedbi s visinom navedenog ulaganja od 110 milijuna eura, i to će se ulaganje meni i te kako isplatiti ako se Primorac maksimalno angažira,' kazao je Andabak.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi