PRIVREMENO RJEŠENJE

Holcim zaustavlja proizvodnju u Zaboku i Bistri

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 02.06.2010 15:58
  • Objavljeno 02.06.2010 u 15:53
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Tvrtka Holcim Hrvatska danas je izvijestila da je privremeno zaustavljen rad u Holcimovim tvornicama betona u Zaboku i Bistri, a radno vrijeme u proizvodnji betona skraćeno je na 35 sati tjedno

Osim toga, provedena je i reorganizacija Odjela betona te je pet djelatnika preraspoređeno na radna mjesta u drugim Holcimovim tvornicama betona - u Lučkom, Karlovcu i Plovaniji, navodi se u priopćenju Holcima o mjerama koje je Uprava donijela kako bi se prilagodila situaciji na tržištu s obzirom na posljedice koje je globalna gospodarska kriza imala i na domaću građevinsku industriju.

Iz Holcima navode i kako je, u skladu s Kolektivnim ugovorom, dogovoren prekid ugovora o radu s troje zaposlenika iz proizvodnje betona.

'Ovisno o razvoju situacije na tržištu, Holcim će ponovno otvoriti tvornice u Zaboku i Bistri', ističu iz te tvrtke.

Iz Holcima također navode kako će i dalje biti na raspolaganju svim svojim kupcima, a šire zagrebačko područje bit će i dalje redovito opskrbljivano betonom iz tvornice u Lučkom.

U priopćenju se navodi kako je Uprava Holcima bila prisiljena poduzeti konkretne mjere kako bi se prilagodila značajnom smanjenju broja građevinskih projekata u široj zagrebačkoj regiji, a sukladno tome i smanjenoj potražnji svojih proizvoda, posebice betona.

U 2009. domaće tržište cementa suočilo se sa smanjenjem potrošnje od 24 posto, a ove godine postoji vrlo visoka vjerojatnost za dodatnim smanjenjem od 15 posto, navode iz Holcima.

Očekuje se da će Zagreb, kao najveći centar potrošnje, ove godine imati upola manje potrebe za građevinskim materijalima nego što je to bio slučaj 2008. godine.

Istovremeno, likvidnost je i dalje velik problem na tržištu, a posebno u industriji građevinskih materijala, dok su kompenzacije velikim dijelom postale glavno sredstvo plaćanja roba i usluga, ističe se u priopćenju.

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta te usluga.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi