hvale stožer

HOK: Odluka o produljenju rada ugostiteljskih objekata je razumna, pozivamo na pridržavanje mjera

11.06.2021 u 12:54

Bionic
Reading

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK) pozdravio je današnju odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o produljenju rada ugostiteljskih objekata do 24:00 sata.

Podsjećamo, Ceh ugostitelja HOK-a prošli tjedan uputio je zahtjev Stožeru u kojem predlažu da se ugostiteljima dopusti rad do minimalno 24:00 sata tijekom Europskog prvenstva u nogometu, s obzirom da se epidemiološka slika popravila.

Većina ugostitelja već se pripremila za nadolazeće Europsko prvenstvo, a ono će se pratiti na otvorenom uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Dnevnim rasporedom natjecanja Europskog prvenstva, zadnje utakmice planirane su za 21:00 sat.

Produljenjem radnog vremena omogućeno je gostima da poprate utakmicu do kraja, čime će se izbjeći potencijalne neugodnosti i situacije da netom prije završetka utakmice ugostitelji moraju zatvarati objekte i zahtijevati od gostiju da napuste lokale. Također, ova odluka o produljenju radnog vremena dobra je i zbog turističke sezone koja je već počela te će i strani gosti moći pratiti svoje reprezentacije u sigurnom okruženju.

„Drago mi je da je Stožer prihvatio traženje Ceha ugostitelja HOK-a. Ova odluka o produljenju rada ugostiteljskih objekata neće ugroziti epidemiološku situaciju, već će omogućiti da praćenje nogometnog prvenstva prođe bez ikakvih neugodnosti. Ovo je primjer uspješne suradnje struke i Stožera, a vjerujem da je odluka na zadovoljstvo svih - kako mojih kolega, tako i brojnih navijača koji će Europsko prvenstvo u nogometu pratiti u ugostiteljskim objektima. Ovim putem još jednom pozivam sve da se pridržavaju epidemioloških mjera, kako bismo se zajedničkim djelovanjem što skorije vratili normalnom načinu života i poslovanja“, izjavio je Joso Smolić, predsjednik Ceha ugostitelja HOK-a.