REKLAMIRANJE CRODUXA

Hoće li Kotromanović odgovarati za sukob interesa?

  • Autor: P.S.
  • Zadnja izmjena 08.01.2015 15:04
  • Objavljeno 08.01.2015 u 14:50
Dalija Orešković

Dalija Orešković

Izvor: Pixsell / Autor: Marijan Susenj/PIXSELL

'Zakonom o sprečavanju sukoba interesa propisano je kao jedno od načela djelovanja to da dužnosnici ne smiju koristiti javnu dužnost za osobni probitak ili probitak osobe koja je s njima povezana. Odluku o tome je li u nekom konkretnom slučaju, pa tako i u ovom, došlo do povrede navedenog načela, Povjerenstvo može donijeti samo u zakonom propisanom postupku, i to na javnoj sjednici, većinom glasova svih svojih članova', kazali su za tportal iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, čija je predsjednica Dalija Orešković

'Nijedan pojedinačni član Povjerenstva kao kolektivnog tijela ne može svoj stav o postupcima dužnosnika donijeti izvan okvira prethodno provedenog postupka. Na taj način osigurava se pravilna i učinkovita primjena prava te se ostvaruje zaštita objektivnosti i neovisnosti u radu Povjerenstva', kazali su iz Povjerenstva.

'Ukoliko će saznanja objavljena u medijima o ovom slučaju upućivati na potrebu pokretanja postupka iz nadležnosti Povjerenstva, javnost će o tome biti pravovremeno obaviještena', poručuju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!