TRGOVAC INFORMATIČKE OPREME

HGspot se diže iz pepela i priželjkuje staru slavu

18.06.2015 u 07:00

Bionic
Reading

HGspot Informatika, jedan od vodećih hrvatskih trgovaca informatičkom opremom, prošle godine održala je trend stabilnog rasta poslovanja. Tvrtka u vlasništvu Saše Lončara lani je ostvarila rast prihoda od 20 posto, na 61 milijun kuna, a dobit je više nego udvostručena dostigavši 2,32 milijuna kuna

Pozitivan trend nastavljen je i u prva četiri mjeseca ove godine, u kojima je tvrtka zabilježila rast prometa za 30 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Nastavljeno je i širenje mreže poslovnica. Tako je Split dobio drugu poslovnicu, a uskoro se očekuje otvaranje druge poslovnice u Zagrebu.

Poznati lanac trgovina informatičkom opremom, koji su devedesetih zajedno pokrenuli Hrvoje Prpić i Saša Lončar, krahirao je 2011. godine. Lončar je 2013. krenuo ispočetka, prilikom rasprodaje imovine HGspota d.d. u stečaju kupio je tvrtke kćeri HGspot Nekretnine i HGspot Informatiku i vratio na scenu poznati brend.

'HGspot se vratio svojim korijenima. Danas smo stabilna tvrtka s jasnom strategijom razvoja i okrenuti kupcima, zbog čega kontinuirano ulažemo u edukaciju zaposlenika te ih shodno tome adekvatno nagrađujemo za postignute prodajne rezultate. Isto tako, kontinuirano osluškujemo potrebe tržište, čemu se svakodnevno prilagođavamo', ističe Saša Lončar, direktor HGspota. Dodaje da HGspot trenutno zapošljava 50-ak radnika, no najavljuje i daljnji rast broja zaposlenih otvaranjem novih poslovnica te širenjem na segmente tržišta koji do sada nisu bili osnovna djelatnost tvrtke.

Prošle godine tvrtka je napravila iskorak lansiranjem prvog hrvatskog 3D printera. Prema dostupnim podacima, 2014. HGspot je prodao 300 3D printera, čija se konkretna primjena i rast potražnje tek očekuju.

Otvaranje novih niša na tržištu nastavlja se pa je HGspot odnedavno u svoju ponudu uvrstio i leasing opreme za pravne osobe.