ONLINE KATALOG

HGK pomaže domaćim proizvođačima u javnim nabavama

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 12.01.2017 12:18
  • Objavljeno 30.12.2016 u 11:16
Luka Burilović HGK

Luka Burilović HGK

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HGK

Hrvatska gospodarska komora (HGK) pokrenula je izradu on line kataloga hrvatskih proizvoda, kako bi domaćim proizvođačima olakšala sudjelovanje u postupcima javne nabave, priopćeno je u petak iz HGK

Upozoravajući na otežano sudjelovanje hrvatskih tvrtki u postupcima javne nabave i nedovoljnu informiranosti naručitelja, u HGK kažu da kroz katalog žele upoznati naručitelje roba i usluga, posebno investitore i projektante, s kvalitetnim i cjenovno konkurentnim hrvatskim proizvodima.

'Želimo povećati udjel hrvatskih proizvoda u sustavu javne nabave, posebno malih i srednjih poduzetnika, poštujući pri tome načela slobode kretanja roba i usluga', kaže direktorica Sektora za industriju i IT HGK Tajana Kesić Šapić

On line katalogom olakšava se i naručiteljima, jer na jednom mjestu mogu pronaći korisne informacije o domaćoj ponudi.

Upis u on line katalog besplatan je za članice HGK, a u bazi je trenutno 1.450 hrvatskih industrijskih proizvoda.

HGK poziva poduzetnike koji imaju vlastiti proizvod da koriste katalog, jer uskoro počinje kampanja prema javnim naručiteljima.

Osim industrijskih proizvoda vezanih uz izgradnju i opremanje, u katalog se može unositi poljoprivredne i prehrambene proizvode. Poduzetnici sami upisuju svoje proizvode i željene podatke, a nakon unosa proizvode odobrava HGK i postaju vidljivi u katalogu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!