FILMSKI BIZNIS

Hercules i Borgia donose posao Hrvatskoj od 30 milijuna eura

Bionic
Reading

U Hrvatskoj bi se trebale snimati francuska serija 'Borgia' i američki film 'Hercules'. Ukupna vrijednost produkcija je oko 30 milijuna eura, saznaje Poslovni dnevnik

Pregovori o snimanju 12 epizoda treće sezone serijala Borgia, i to na lokaciji u Splitu, su pri kraju. Seriju produciraju francuske tvrtke, njezino bi snimanje trebalo početi u svibnju i trajati do kraja ove, tj. početka iduće godine. Vrijednost produkcije Borgia je oko 10 milijuna eura.

Drugi je projekt film Hercules, koji režira Brett Ratner (poznat po filmovima X Men, Rush Hour). Za nj su u igri lokacije na Velebitu te na rtu Kamenjak u Istri. Ukupna je produkcija Herculesa veća od 100 milijuna dolara, a produciraju ga Paramount Picutres i MGM. Navodno bi se na hrvatski dio produkcije odnosilo od 20 do 30 milijuna dolara.

Za razliku od Borgia, čije bi snimanje trajalo oko pola godine, taj bi se film u Hrvatskoj snimao oko mjesec dana, te još nekoliko mjeseci u studijima u Budimpešti.

'Poslovi se još dogovaraju, ali vam mogu reći da su minimalne šanse da te produkcije zaobiđu Hrvatsku', rekao je za Poslovni dnevnik Hrvoje Hribar, ravnatelj Hrvatskoga audiovizualnog centra (HAVC).

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE