nemaju dozvolu za rad

Hanfa upozorava: Ako vam se obrate ove osobe javite nam

21.07.2017 u 17:12

Bionic
Reading

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) upozorila je u petak da osobe zaposlene u društvu Oceangate nude usluge investicijskog društva Goldenburg Group s Cipra pri čemu se predstavljaju kao zaposlenici Invest and Trade-a te da Oceangate nema odobrenje Hanfe za pružanje investicijskih usluga, niti za nuđenje investicijskih usluga drugih investicijskih društava na području Republike Hrvatske.

Hanfa upozorava građane da se, u slučaju da im se obrate osobe koje se predstavljaju kao zaposlenici Invest and Trade-a i/ili Oceangatea (ili se u bilo kakvoj komunikaciji navedenih osoba spominje brand ime Topforex) ili osobe koje na hrvatskom jeziku nude trgovanje financijskim instrumentima i pozivaju na iskazivanje interesa za trgovanje financijskim instrumentima putem investicijskog društva Goldenburg Group, radi o neovlaštenom pružanju usluga na području Republike Hrvatske.

Goldenburg Group smije nuditi svoje usluge isključivo direktnim kontaktom službenih osoba tj. zaposlenika društva Goldenburg, a nikako preko trećih osoba, upozorava Hanfa i preporuča građanima da u slučaju kontakta s osobama koje se predstavljaju kako je navedeno, zatraže službenu identifikaciju kako bi mogli utvrditi radi li se o licenciranim zaposlenicima društva Goldenburg ili nekim trećim osobama.

U slučaju da im se takve osobe obrate u vezi s trgovanjem financijskim instrumentima, Hanfa moli građane da joj se jave.

Adresa je Miramarska 24b, 10 000 Zagreb, e-pošta potrosaci@hanfa.hr, a telefon 01/6173-200.