PAD PRIHODA, RAST RASHODA

Hanfa lani zaradila 6,9 milijuna kuna

samodol ante

samodol ante

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Tea Cimas

Za razliku od HNB-a čiji je rad u prošloj godini snažno kritiziran, čelnik saborskog odbora za financije Goran Marić 'slavio' je rad Hanfe na temelju podnesenog godišnjeg izvješća o poslovanju u 2010. Agencija je prošlu godinu zaključila s 6,9 milijuna kuna dobiti, odnosno viškom prihoda jer regulator zapravo ne može poslovati s dobiti, piše Poslovni dnevnik

Financijski rezultati Hanfe ne prate i rezultate industrije; u godini kada je 13 investicijskih društava poslovalo s gubitkom od 16,1 milijun kuna, samo njih pet poslovalo je s dobiti od dva mililjuna kuna. Polovica društava za upravljanje investicijskim fondovima, njih 16, poslovala je s gubitkom od 14,8 milijuna kuna, dok je njih 18 bilježilo dobit od 66,4 milijuna kuna.

Istovremeno, tržište osiguranja bilježi pad zaračunate bruto premije od 165,7 milijuna kuna (-1,76 posto). Imovina svih investicijskih fondova porasla je 1,7 milijardi kuna na 15,6 milijardi, dok mirovinskim fondovima imovina redovno raste zbog obaveznih uplata.

Ukupni prihodi Hanfe u 2010. iznosili su 41,7 milijuna kuna što je ipak 1,3 posto manje nego 2009. S druge pak strane, prošlogodišnji rashodi bili su veći 2,6 milijuna kuna, odnosno 8,1 posto. Najveći dio rashoda Hanfe odlazi na zaposlenike ili 72,6 posto.

Na neto plaće, poreze i sve vrste doprinosa prošle godine Hanfa je tako izdvojila 25,3 milijuna kuna ili 2,2 milijuna kuna više nego godinu ranije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi