ZAGREBAČKA BURZA

Gubitnik dana Đuro Đaković, dobitnik Kraš

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je nastavilo s negativnim cjenovnim izvedbama, te su CROBEX i CROBEX10 u ponedjeljak zabilježili gubitak od oko 0,9 posto, što je peti uzastopni dan pada

Od sektorskih indeksa dosta lošu izvedbu su imali indeksi industrije i transportnog sektora koji su pali 2,2 posto i 1,1 posto. Likvidnost je nastavila na skromnoj razini, te je protrgovano oko 7,9 milijuna kuna.

Tri su milijunaša bila u redovnom trgovanju, pri čemu je najlikvidnija bila povlaštena dionica Adrisa koja je na 1,6 milijuna kuna prometa zabilježila pad cijene od 1 posto. Po prometu slijedi dionica Valamar Riviere koja je na 1,4 milijuna kuna prometa oslabila 1,3 posto, dok je dionica Atlantic Grupe bila jedini dobitnik među likvidnim izdanjima s 0,6 posto rasta, uz 1,3 milijuna kuna prometa.

Nadomak milijun kuna prometa je bila dionica Končar elektroindustrije, koja je pri tome zabilježila pad cijene od 1,4 posto.

Gubitnik dana je bila dionica Đuro Đaković Holdinga, koja je potonula 13,4 posto, nakon priopćenja o obustavi postupka povećanja kapitala zbog nedostatnog interesa i nemogućnosti dostizanja minimalno zahtijevanog praga. Loše cjenovne izvedbe su imale i dionice Auto Hrvatske, Atlantske plovidbe i Peveca koje su izgubile redom 13,0 posto, 3,8 posto i 2,8 posto.

Na strani dobitnika, prvo ime je dionica Kraša sa skokom cijene od 3,1 posto, a slijedi dionica Ingre sa porastom cijene od 2,5 posto, koja je time povratila tek manji dio izgubljene vrijednosti iz prošlog tjedna.

Dobitnik dana  Kraš   +3,13%   485,00

Gubitnik dana  Đuro Đaković Holding   -13,41%   35,50

Crobex     -0,93%   1.867,62

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE. ​​​​​​