prijavi se

Growww 2019.: Još su otvorene prijave za prestižni pripravnički program MOL-a

13.04.2019 u 07:00

Bionic
Reading

MOL Grupa otvorila je natječaj novog ovogodišnjeg izdanja cijenjenog i višestruko nagrađenog pripravničkog programa Growww. Studentima pred završetkom studija ili onima svježe diplomiranima nudi se jedinstvena prilika za početak karijere u jednoj od najvećih korporacija regije Srednje i istočne Europe

Kroz ovaj prestižni program MOL želi razviti novu generaciju cijenjenih stručnjaka, nudeći im priliku da uče i rješavaju poslovne zadatke radeći u jednom od najsloženijih industrijskih područja.

MOL Grupa ovim pozivom otvara više od 140 pripravničkih radnih mjesta u poljima inženjerstva, poslovanja, IT-a te društvenih i prirodnih znanosti. Kandidati s radnim iskustvom do najviše jedne godine mogu se prijaviti na pozicije u korporativnom sjedištu Grupe u Budimpešti ili na one u članicama MOL Grupe u deset zemalja: Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Italiji, Mađarskoj, Norveškoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji.

Ovaj intenzivni jednogodišnji program pruža mogućnost uvida u poslovanje MOL Grupe u svim poslovnim i funkcionalnim područjima. Pored učenja na radnom mjestu i posjeta raznim industrijskim lokacijama MOL-a, mladi stručnjaci imaju priliku steći specifična znanja vezana uz industriju kroz strukturirani program poslovnog obrazovanja, koji je također odlična prilika za povezivanje s čelnim rukovoditeljima tvrtke i skupljanje profesionalnih kontakata. Svaki sudionik programa ima podršku mentora koji pruža profesionalne smjernice i daje povratne informacije te pomaže pri prilagodbi u dinamičnom, multikulturalnom radnom okruženju.

Growww nije samo pripravnički program – to je posao s punim radnim vremenom i stimulativnim primanjima, a polaznici imaju veliku šansu dobiti i ponudu produljenja ugovora i zaposlenja u tvrtkama unutar MOL grupe po uspješnom završetku programa.

'Od pokretanja programa Growww 2007. godine, svake godine primimo preko šest tisuća prijava, a do sada smo zaposlili preko dvije tisuće growwwera, što čini oko 80 posto polaznika programa. Kontinuirana popularnost ovog našeg vodećeg programa za privlačenje talenata za mene osobno jasan je dokaz kako je MOL jedan od najatraktivnijih poslodavaca u CEE regiji. Kao globalna kompanija, mladima dajemo slobodu razmišljanja bez ograničenja i mogućnost da ostvare svoje ideje. Kako smo krenuli u našu stratešku poslovnu transformaciju, vjerujem da je ovakvo njegovanje inovativnog duha važnije nego ikada za osiguranje budućnosti naše kompanije', rekla je Zdravka Demeter Bubalo, potpredsjednica za ljudske potencijale MOL Grupe.

Tijekom proteklog desetljeća Growww je kao vodeći program MOL Grupe stekao široko međunarodno priznanje i postao pravi zaštitni znak industrije, s najboljom stopom zadržavanja polaznika programa od oko 80 posto. Istovremeno, zastupljenost žena među onima zaposlenima u prošloj je godini iznosila 40 posto, što je znatno iznad prosjeka u industriji nafte i plina.

Natječaj za prijavu na ovogodišnji program Growww otvoren je do 29. travnja. Više informacija i prijava nalaze se na web stranici.