Baybars Altuntas

Grabar-Kitarović primila šefa Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela

22.01.2019 u 16:08

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je u utorak predsjednika Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela Baybarsa Altuntasa, koji u Hrvatskoj boravi u povodu službenog otvaranja prvog ureda ove poslovne mreže u Europskoj uniji, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Službeno partnerstvo u organizaciji Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (World Business Angels Investment Forum) preuzela je Krapinsko-zagorska županija, a jučer otvoreni ured u Hrvatskoj vodit će Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije.

"Predsjednica Republike čestitala je Krapinsko-zagorskoj županiji što je postala dio ove financijske i poslovne mreže te izrazila uvjerenje kako će novootvoreni ured našim poduzetnicima početnicima i poduzetnicima u intenzivnoj fazi rasta pomoći u poslovnom povezivanju te olakšati pristup kapitalu, u čemu im osobno daje punu potporu", ističe se u priopćenju Ureda predsjednice.

Ured Svjetskoga investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF) jučer je otvoren u dvorcu Bračak u Zaboku, a okupljat će "poslovne anđele" s područja cijele Europske unije.

Uspostavom ureda, Krapinsko-zagorska županija postala je dio svjetske financijske i poslovne mreže kojoj je cilj olakšati pristup kapitalu za poduzetnike početnike i poduzetnike u intenzivnoj fazi rasta, rečeno je na jučerašnjem otvorenju.

Predsjednik WBAF-a Baybars Altuntas uspješan je poduzetnik, poslovni anđeo te zvijezda turske verzije poduzetničkog reality showa Shark Tanka. Ujedno je i potpredsjednik Europske trgovinske asocijacije za poslovne anđele te svjetski ambasador poduzetništva za Tursku i zemlje Balkana.

Po podacima koje je na jučer iznio Altuntas, prošle je godine u Europi 340 tisuća poslovnih anđela u start-upove uložilo 9,8 milijardi eura.